Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Рад : Црвена звезда – још једна победа и титула

Након пуних 76 дана фудбалска лопта ће се закотрљати по теренима широм Србије. Последњи пут фудбалери Црвене звезде одиграли су првенствени дуел 14. марта када су пред празним трибинама стадиона „Рајко Митић“ савладали екипу крушевачког Напретка резултатом 3:0. Након тог меча уследили су сви добро познати догађаји који су проузроковали и промену система такмичења, али свакако радује чињеница да се живот и у овом сегменту враћа у нормалу.

У сусрету 27. кола Линглонг Супер лиге Србије пулени тренера Дејана Станковића гостују на бањичком стадиону „Краљ Петар I“ екипи Рада у сусрету у којем победом и теоретски могу да обезбеде нову, трећу у низу шампионску титулу, а укупно 31. у историји клуба. Са друге стране екипа Рада се у моменту суспензије такмичења налазила у готово безизлазној ситуацији. „Грађевинари“ су у 26 одиграних мечева поражени чак 19 пута и са свега 15 освојених бодова заузимају претпоследњу 15. позицију на табели. Већ су били виђени за селидбу у нижи ранг, али им је проширење суперлигашког каравана добро дошло па ће и у сезони 20/21 били чланови елите.

Током јесењег дела шампионата две екипе су се састале у оквиру 12. првенственог кола на стадиону „Рајко Митић“ и црвено-бели су славили резултатом 3:1 головима Милана Павкова, Марка Марина и Марка Гобељића. Почасни погодак са госте са Бањице постигао је Милан Перендија из казненог ударца. Тадашњи тренер наших фудбалера Владан Милојевић „Грађевинарима“ је супроставио следећи састав: З. Поповић, М. Гобељић, Р. Панков, Н. Милуновић, М. Родић, Д. Јованчић (М. Иванић), М. Вулић, М. Марин, М. Гарсија (В. Симић), А. М. Томане (Р. Ван Ла Пара), М. Павков. За разлику од тог сусрета поред тренера Милојевића чланови Црвене звезде више нису Марко Марин и Раџив Ван Ла Пара, а нови тренер Дејан Станковић ће, како се незванично сазнаје, сусрет започети у формацији 4-4-2 и саставу: на голу је сигуран капитен Милан Борјан. Последњу линију чиниће Марко Гобељић и Милан Родић на бековским позицијама, док ће позиције централних бекова покривати Милош Дегенек и Срђан Бабић. Четврорку у везном реду сачињаваће Његош Петровић и Вељко Николић на средини терена, док ће по страни места заузети Ел Фарду Бен десно и Жељко Гаврић лево, а задужени за голове биће Ричмонд Боаћи и Антонио Мендеш Томане.

С`обзиром на ситуацију са пандемијом вируса COVID-19 сусрет између Рада и Црвене звезде биће одигран без присуства публике, али ће сви љубитељи фудбала овај сусрет моћи да испрате на две телевизије. Утакмица ће директно бити преношена на ТВ Аренаспорт 1 и ТВ Б92.

– Линглонг Супер лига Србије, 27. коло:
Рад – Црвена звезда
Стадион: „Краљ Петар I“
Датум: Петак, 29. мај
Почетак: 19:30 часова
Главни судија: Данило Грујић
Помоћне судије: Милован Ристић; Далибор Ђурђевић
Четврти судија: Јован Шегрт
ТВ пренос: ТВ Аренаспорт 1; ТВ Б92
Пројектовани састав: М. Борјан, М. Гобељић, М. Дегенек, С. Бабић, М. Родић, Њ. Петровић, В. Николић, Е. Ф. Бен, Ж. Гаврић, Р. Боаћи, А. М. Томане. Тренер: Дејан Станковић

Повезане вести

Leave a Comment