Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Стрпљењем до титуле“

Црвена звезда ће у петак од 19.30 часова гостовати Раду у оквиру 27. кола Суперлиге Србије где ће у случају победе и математички обезбедити титулу три кола пре краја. Шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић на прес конференцију дошао је веома расположен, жељан фудбала и такмичења, а није пропустио прилику да похвали све напоре државе у време пандемије које су и довеле да се фудбал у рекордном року врати на терене. Оптимистички гледа на рад екипе после поновног окупљања почетком маја, уверен на спремност тима да се суочи са такмичарским изазовима и већ на Бањици дође до циља.

Већ две недеље се спремамо за меч са Радом, свесни смо шта би победа у том сусрету значила за Црвену звезду. Када кажем да радимо на себи, то значи и да контролишемо притисак. Покушавам да објасним играчима да важне утакмице зависе од самоконтроле. Не треба да улазимо у конфузију и да брзамо, већ да поштујемо оно што смо договорили. Биће жеље да се меч што пре заврши како би се дошло до циља, али што будемо стрпљивији, бићемо ближи титули – почиње Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба црвено-белих и на то да су играчи на задовољавајућем нивоу, али да ће требати време да то буде онако како је било пре паузе.

– Пре увођења Ванредног стања, показивали смо завидан ниво игре и кондиције. Тренутно смо на задовољавајућем нивоу. Одиграли смо две пријатељске, односно да будем прецизнији – фамилијарне утакмице и то су били добри тестови за нас, али такмичење је такмичење. Утакмица за бодове је нешто друго, али мислим да ћемо бити на висини задатка. Сигуран сам да ћемо снажно и одлучно ући у меч.

Похвалио је Станковић колеге из стручног штаба, као и играче на томе што су се врло брзо вратили на задовољавајући ниво спремности.

– Феноменално смо радили. Од момента када само се поново окупили па до данас. Хвала играчима на томе што су били професионалци за време Ванредног стања и што су код куће редовно тренирали. После смо почели да радимо у групама, где је мој стручни штаб одрадио невероватан посао са играчима. Све то се види на тренинзима данас и због тога сматрам да смо већ сад на завидном нивоу.

Без обзира на то што је Станковић врло близу да освоји прву титулу као тренер у Црвеној звезди, он сматра да највеће заслуге припадају играчима, бившем тренеру Владану Милојевићу и навијачима.

– Дошао сам у Звезду у моменту када је имала 11 бодова предности у односу на првог следећег ривала. Уколико се узме титула сутра, а надам се да хоће, она припада играчима, навијачима и Владану Милојевићу. Наравно да је прихватам и ја. Ушао сам у процес који ће да траје дуго, али добро је ако све то започнемо освајањем титуле.

Све приче везане за прелазни рок, Дејан Станковић одлаже за време после сезоне.

– Задовољан сам играчким кадром који располажем. Надам се да ћемо 24. јуна одиграти последњу утакмицу у сезони, тачније финале Купа, а тек после тога можемо да причамо, скенирамо и планирамо за Европу и следећу сезону. Рекох већ, правимо пројекат и трудимо се да Звезда из дана у дан буде све боља.

Не плаши Станковића то што ће фудбалери играти у ритму среда-субота.

– Ако хоћеш да играш у великом клубу, онда мораш да будеш спреман и за такве изазове и напоре. Кроз читаву играчку каријеру имао сам бар три месеца у току сезоне када сам морао да играм у ритму среда-субота. Мораш да будеш спреман. На теби је да тренираш, а на тренеру да води рачуна о броју играча, свежини и квалитету.

Станковић тврди да ће му недостајати навијачи, али да се нада да ћемо се ускоро сви заједно, поново, видети на Маракани.

Волео бих да играмо пред навијачима, јер би то значило да смо победили вирус. Биће добро ако тако буде, сигуран сам да би то био прави празник фудбала, али о том потом – подвукао је Станковић.

Што се здравственог билтена тиче, истакао је Станковић да је Вулић пропустио неколико тренинга због проблема са зубима, док се са Саногом неће превише журити, али да је све спремнији за велике изазове. Остали играчи су здрави и у конкуренцији за састав за сутрашњи меч.

The post Станковић: Стрпљењем до титуле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment