Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiНајновијеФудбал

Звезда „петардом“ оверила титулу!

Црвена звезда је победом над Радом на Бањици 5:0 (3:0) у оквиру 27. кола, три рунде пре краја Суперлиге и математички освојила шампионску титулу. И то на исти дан кад је пре 29 година златна генерација освојила Куп шампиона у Барију. Поготке за 31. шампионску титулу у врло доброј партији и најубедљивијој победи овог пролећа постигли су Мирко Иванић у 24. из пенала, Срђан Бабић у 30, Алекса Вукановић у 36. и 82. и Милош Дегенек у 57. минуту.

 

Утакмица је почела минутом ћутања у част преминулих током пандемије корона вируса, а Црвена звезда је на Бањицу стигла са јасном намером да што пре обезбеди три бода и овери титулу и све најаве врло брзо спровела у дело. Већ у 36. минуту на семафору стајало 0:3. Од старта је наш тим кренуо агресивно, играло се на 30 метара од гола Марковића а Алекса Вукановић у 3. и Бен у 4. минуту нису у самом уводу меча успели да надмудре голмана “грађевинара”. Лош терен и бункер домаћина било је тешко пробити, према савету тренера Дејана Станковића, играчи нашег клуба играли су стрпљиво покушавајући да пронађу пукотине у одбрани гостију. Томане се неочекивано нашао у прилици да угрози Маркоивића у 15. минуту али није најбоље захватио лопту са 17 метара. Међутим, било је очигледно да је само питање времена кад ће Марковић капитулирати, Звезда је за 12 минута изрешетала мрежу домаћина.

Неoпрезност Милана Перендије и брзина Алексе Вукановића у 23. минуту довели су до пенала за Црвену звезду. Мирко Иванић је хладнокрвно реализовао најстрожу казну и трасирао пут победи и одбрани титуле. Већ у 30. минуту све дилеме око победе Црвене звезде биле су решене после сјајне акције из прекида и уз мајсторски завршетак штопера Срђана Бабића. Док су сви очекивали да Бен директно шутира на гол из слободног ударца, уследила је акција са тренинга. Бен је додао до Иванића, док је одбрана домаћина покушала да “изађе”, стрелац првог гола је одиграо до Бабића који се нашао сам на десет метара од Марковића и лако постигао гол. Нова сјајна акција за 3:0 у 36. минуту. Бен је правовремено послао пас ка Вукановићу између два штопера а наш нападач рутински постигао свој пети првенствеи гол. Могао је одлични Вукановић у 41. минуту и до другог гола, али је Марковић чудесно интервенисао. Голман “грађевинара” је био и најбољи у свом тиму јер је у 44. минуту успео некако да укроти и “бомбу” Његоша Петровића са 25 метара. Звезда је и на не баш иделаном терену демострирала разлику у класи, а Рад сем два продора по крилу није успео да упути ниједан шут ка голу нашег тима.

Свесни да је све решено, наш играчи су други део одиграли више на рутину, али су све држали у својим рукама полако појачавајући притисак јер су се ужелели фудбала и такмичења. Мирко Иванић је у 53. минуту имао добру прилику али није најбоље захватио лопту са седам метара. Међутим, већ у 57. минуту Звезда је повисила вођство. Бен је сјајно извео кронер а Милош Дегенк је надвисио све и закуцао лопту у мрежу. Радован Панков је покушао пети гол да постигне маказицама, Гаврић је веома лукаво шутирао али тик поред гола, док је Душан Јованчић уздрмао стативу са преко 20 метара. „Петарду“ за шампионско славље потпалио је Алекса Вукановић у 82. минуту. Пре тога разиграни Мирко Иванић је сјајно прошао а нападач се добро снашао у петерцу и шестим лигашким голом у сезони ставио тачку.

Црвена звезда је најубедљивијом победом овог пролећа завршила посао и наставила доминацију трећом узастопном титулом. Сада наш тим може да се посвети четвртинафу Купа Србије јер већ у уторак 2. јуна од 17.00 часова игра као гост против Инђије.

Рад – Црвена звезда 0:5 (0:3)

Стадион: „Краљ Петар Први“.

Без присуства публике.

Судија:  Данило Грујић (Ниш)

Стрелци: Иванић у 24, Бабић у 30, Вукановић у 36. и 82, Дегенек у 57. минуту.

Жути картони: Перендија, Буснић (Рад), Павков (Црвена звезда).

Рад: Марковић, Добријевић, Перендија (од 61. Стојановић), Танасијевић, Милошевић (од 70. Јовановић), Буснић, Зоговић (од 53. Касалица), Лазаревић, Живковић, Трифуновић (од 70. Николић), Калуђеровић (од 70. Ковачевић).

Резерве: Мићановић, Николић, Стојановић, Касалица, Јовановић, Ковачевић, Дедијер.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Бабић, Родић (од 62. Панков), Петровић (од 75. Јовичић), Николић (од 46. Гаврић), Иванић, Бен (од 62. Јованчић), Вукановић, Томане (од 62. Павков).

Резерве: Поповић, Гајић, Панков, Јовичић, Јованчић, Гаврић, Павков.

Повезане вести

3 comments

зики мај 29, 2020 at 22:08

Први пут да сам задовољан и резултатом ,,петардом,,.Свака част момцима и Декију и одавно нисмо освојили три титуле у низу ,надам се бар седам у низу и да вратимо гробарима.Важна је дупла круна и неби желио да останемо ни у купу празних шака.Никако не треба дозволити одласке Борјана,Дегенека,Родића(надам се да је заљечио повреду),а поготову не Николића ,Гаврића.Требали би се захвалити Томанеу ,Гарсији и ако дође за Петровића супер понуда и Бена и евентуално Милуновића,тим би тим остао на окупу,а види се да нам фале два крилна играча ,нападач и играч средине терена попут Канге,4 права појачања .Морамо добити дерби,никако нерјешено јер само њих нисмо добили ове сезоне.СДа сам на Декијевом мјесту покушао би дивести Крунића и Лазовића и још двојицу странаца

Reply
Gogi мај 30, 2020 at 10:02

Pitanje je dal’ cemo se uopste sastati sa grobarima,u prvenstvu necemo sigurno jer se plej of ne igra a u kupu ko zna ja bih voleo da se sastanemo sa njima u finalu i da ih razbucamo ako prodjemo cetvrtfinalne meceve i mi i oni prema wiki stranici u polufinalu mi na pobednika Vosa/Mladost Lucani a oni na pobednika Cuka/Radnicki Nis znaci bice jaki mecevi u polufinalu,mislim da mi imamo vece sanse za finale a oni ako budu gostovali npr u Nisu ili Cuki mogli bi da ispadnu pa nista od derbija…

Reply
deki мај 29, 2020 at 21:51

Деки спремај екипу да прођемо групу у лиги шампиона .

Reply

Leave a Comment