Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда убедљива против Радника

Остварили су фудбалери Црвене звезде још једну првенствену победу, јер су на данашњем мечу савладали Радник резултатом 4:1. Меч је обележио дебитантски наступ и погодак Андрије Радуловића, а нападачки расположени су били и штопери нашег тима – Радован Панков и Срђан Бабић, док је тачку на меч поготком у последњим тренуцима меча ставио Вељко Симић.

 

Најавио је Станковић ротацију на данашњем мечу, а управо је сусрет са Радником био прилика да на делу видимо играче који су кроз сезону имали нешто мању минутажу. Већ од првог минута, Црвена звезда је имала потпуну теренску иницијативу. Комбиновали су по средини терена, пре свих Николић и Гарсија, у намери да пасовима у простор упосле два најистуренија фудбалера у нашем тиму. Прва прилика за црвено-беле била је у 5. минуту када је Боаћи главом, после прекида који је извео вихорни Аргентинац, шутирао преко гола. Покушавао је и Гаврић у два наврата да матира Костића, али лопта није завршила у мрежи Радника. Леђа фудбалеру рођеном 2000. године “чувао” је вршњак – Марко Конатар, момак који је на данашњем мечу дебитовао за Црвену звезду. О томе колико се талентовани двојац познаје, говори то да су играли заједно у Омладинској школи, потом у Графичару, а сад и у сениорском тиму нашег клуба.

Гости су потпуно неочекивано, практично из прве шансе дошли до предности. Лопта се после изведеног корнера одбила до Митошевића који је упослио Макарића, а нападач Сурдуличана је у 23. минуту довео свој тим до предности. Стигао је брз одговор Црвене звезде. Само шест минута је требало изабраницима Дејана Станковића да поравнају резултат. Центрирао је Гаврић из угла, највиши у скоку био је Панков и рутински главом, у стилу центарфора, послао лопту у мрежу Радника, те још једном показао да је велика претња по противнички гол када су у питању прекиди.

Поново Гаврић и поново штопер, али овог пута – Срђан Бабић. Оштро је из корнера центрирао везиста из Угљевика, а Бабић се вешто снашао у петерцу, послао лопту у мрежу Костића и преокренуо резултат у 38 минуту. Ефикасност наших дефанзиваца на данашњем мечу је довољно говорила о жељи црвено-белих да играју на гол више.

Већ на старту другог полувремена видели смо још једног дебитанта у црвено-белом дресу. На терен је ушао Андрија Радуловић, крилни нападач рођен 2002. године у Котору који представља велику будућност нашег клуба. Измена је била трострука, па су шансу добили још Дегенек и Вулић, а ван игре изашли Конатар, Николић и Гарсија. Одмах је Радуловић показао од чега је саткан, играо се 47. минут, а он је храбро са ивице казненог простора пласирао лопту која је завршила тик поред Костићеве стативе.

Покушао је Боаћи да изненади голмана домаћих у 53. минуту и лукаво шутирао из “мртвог” угла, али је голман гостију остао укопан па му је лопта завршила у рукама. Кружила је лопта око казненог простора Радника, а фудбалери Црвене звезде су се углавном одлучивали да ударцима са дистанце стављају на муке одбрану гостију. У томе су предњачили пре свих двоструки асистент Гаврић и Радуловић. То је био случај и у 76. минуту када је Вулић искористио простор који су му оставили фудбалери Радника, шутирао снажно у голманов десни угао и добрано намучио Костића који је крањим напорима успео да спречи лопту да пређе гол-линију.

Упорност се исплатила Томанеу у 80. минуту који је успео да “ишчачка” лопту од Кричака и упосли Симића, међутим превише је искоса био наш везиста па је шутирао у голмана Радника који је правовремено излетео да “скрати” угао. Управо је Симић био тај који је непрописно заустављен од стране Стевановића, одговорност је преузео најмлађи – Андрија Радуловић у 85. минуту, погодио рашље и отрчао до навијача како би прославио први погодак у сениорском тиму нашег клуба. Тачку на меч ставио је расположени Вељко Симић у 90. минуту када је искористио грешку одбране гостију, чиме је Црвена звезда уписала нову победу и освојила 75 бод.

Црвена звезда – Радник 4:1 (2:1)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца: 14.381.

Судија: Јован Шегрт.

Стрелци: Панков у 29, Бабић у 38, Радуловић (из једанаестерца) у 85. и Симић у 90. минуту за Црвену звезду, а Макарић у 23. минуту за Радник.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Панков, Бабић, Конатар (од 46. Дегенек), Јовичић, Николић (од 46. Вулић), Гарсија (од 46. Радуловић), Гаврић (од 75. Симић), Томане, Боаћи (од 60. Павков).

Резерве: Поповић, Дегенек, Вулић, Симић, Радуловић, Вукановић, Павков.

Радник: И. Костић (од 86. Н. Костић), Стевановић, Станковић (од 86. Стојковић), Макарић, Даноски (од 72. Мићић), Стаменковић (од 72.  Георгиев), Пејчић, Димитрић (од 66. Којић), Кричак, Стојановић, Митошевић.

Резерве: Н. Костић, Георгиев, Стојковић, Јовић, Исламовић, Којић, Мићић.

Жути картони: Митошевић, Станковић (Радник)′

Повезане вести

7 comments

Delije Sever Ns јун 7, 2020 at 21:01

Deki ako smeš i imaš muda za groblje:Borjan,Rodić,Deganek,Babić,Gobelja,Petrović,Gavrić,Ivanić,Radulović i špic Ben…Popović,Milunović,Jovančić,Nikolić,Pavkov,Boća,Vukanović…4-1-3-1…To je dobitna.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 8, 2020 at 14:16

ove tvoje rezerve osim Popovića su najveća tuga zvezde od 1945g….jovanča,nikolic,panjkov,milunovic,vukanovic,tomane su igraci za bežaniju..mene sramota i da pisem njihova prezimena

Reply
MILOS RANKOVIC јун 7, 2020 at 11:32

MISLIM DA STANKOVIC ZNA STA RADI,PROSLI PUT SAM REKAO DA GA NERAZUMEM ZA IZMENE A U PRAVU JE,NIKOLIC JE VAN FORME SKROZ,KONATAR NIJE BLIZU ZVEZDINOG DRESA,GARSIJA JE IZGUBLJEN SKROZ,GAJIC SE BORI ALI ZNANJE JE VRLO MALO,KOD NJIHOVOG GOLA ON OSTAJE ZADNJI U ODBRANI,SVAKI MALO PISMENI IGRAC ZNA DA MORA DA GLEDA SVOG ZADNJEG IGRACA I DA BUDE U LINIJI,BORJAN SE JOS JEDNOM POKAZAO KAKAV JE IGRAC I COVEK ZBOG RADULOVICA,OVAJ DECKO CE BITI MAJSTOR FUDBALA ZA PAR GODINA,JEDINO STO CE BITI PRODAT,GAVRIC JE DOBAR JEDINO STO NIJE IMAO SA KIM DA IGRA U PRVOM POLUVREMENU,SAD JE VREME DA OVU GAMAD IZ HUMSKE OTRESEMO U SREDU I DA IH ODUCIMO OD SPORTA,ONI SU VEC PUKLI NEZNAJU KUD UDARAJU,VELIKI POZDRAV ZA VRANJANCE KOJI SU POKAZALI PROFESERU DA SAMO MOZE DA PRICA IZ FOTELJE

Reply
Delije Sever Ns јун 7, 2020 at 09:05

Ovo nisu kritike već dobronamerni komentari.Bledo,jalovo i mučno.Dobro je protiv Surdulice a za Lš jel ovo dobro!Nerazumem odluku da malog Konatara menja sa iskusnim Deganekom,pusti bre dečka da odigra celu utakmicu kada će ako neće sad…Šta ti misliš Deki kako je njemu kad ga menjaš u poluvremeni na utakmici koja ništa odlučuje.Da bi Boćko,Tomane i Pavkov davali golove njima neko mora da namesti šansu a od naših veznih igrača ni traga ni glasa ni protiv jedne Surdulice.Nikolić jedno veliko ništa,Garsija sem volje teška 0…Jovičić borben,Gavra hoće da igra ali nema skim.Vulić zna ali nema minute…od malog Radula može biti igračina a ako ćemo mu davati šansu po 3 min i menjati ga na poluvremenu od toga nema ništa.Tomane osim borbenosti ništa nije pokazao u Zvezdi a da bi davali špicevi golove neko mora da im namesti šansu.Osim Bena,i Ivanića kad bi igrao kao plejmeker nevidim igrača koji je kadar za tako nešto da guraju lopte u šesnesterac.Tu je i Vulić ali šta vredi kad igra 45 min pa ga nema 5 utakmica nigde.Deki vreme prolazi a sem volje i želje ti ništa nisu uradio za igru Czv.Vidimo se na Jna da vidimo kako ćemo izgledati ako budemo sa 6 veznih igrali i Ivanića gurali na krilo od toga nema ništa.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 6, 2020 at 21:24

samo vredi spomenuti Radulovića..svaka čast..biće to igrač..ostali nisu vredni komentara..vašarski igrači..i po neki potez Gavrića..a nikolić je domet grafičara i nikada neće biti igrač

Reply
Dragan јун 7, 2020 at 15:37

E, jbg…Nikolić od januara do Korona pauze bio ubedljivo naš najbolji igrac, protiv groblja naša igra se raspala kada je on izašao…i sad igrač koji je 3 meseca jedini drzao našu igru, posle 2 nebitne utakmice koje je slabije odigrao…odmah kao nema pojma….a Ivanić odigrao 42 utakmice očajno, dao 420 pogrešnih pasova, i sad odigrao 2 bolje i vidim gore pišu kako nam je on uzdanica pred grobare… Elem…ima nesto jos gorr..Deki izgleda hoce da bude Miloje 2, pa da protiv poluraspalih gtobara igra zatvoreno!! Odmarao Njegoša i Jovančića za groblje!!!! Znači igraju u tandemu obojica, a ne zna se koji je gori…Cuvao onog mučenika Miluna, a groblje godinu i po dana nam preko njega daju golove, izvlače ga iz šesnaedterca i prave mu „livadu’…Protiv groblja znaci; Vukanovic napred; iza njega Ben..ostali nazad…već viđeno…Antifudbalski duh Miloja još uvek se oseća…

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 7, 2020 at 17:11

ok brate uvazavam svacije misljenje a ja sam retko kada pogresio..i sada ti kazem da od 1945g nismo imali slabije igrace..i zapamti ko ce od ovih igraca da igra negde u inostranstvu..da ti ne pricam sta sam rekao za ristića,adzica,račića i ostale..i gde su sada..nigde..a od ovih sada 30 igraca bez golmana mi imamo jednog poluigraca degeneka,igrača u pokusaju gavrica i radulovica koji je talenat i verujem jedino u njega..a ovo ivanic,gajic,milunovic,garsija,tomane,jovanca,nikolic nikada i nigde ne mogu da igraju..njihov domet je graficar i proslave kad su vasari..tacka..a sto se tice evrope ovi igracu su isti ravan kao malta i farski otoci..javi mi se posle drugog kola kvalifikacija

Reply

Leave a Comment