Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiКошаркаНајновије

Пријатељски растанак Драгана Шакоте и Црвене звезде

Драган Шакота више није тренер КК Црвена звезда.

Ово су на заједничкој конференцији саопштили Небојша Човић, председник црвено-белих и досадашњи тренер српског и регионалног шампиона господин Драган Шакота.

На изузетно посећеној конференцији за медије прво се јавности обратио председник клуба Небојша Човић:

“Господин Шакота више неће бити наш тренер. Такав нам је и био договор. Морам, ипак, да кажем да је Драган Шакота дошао у јако тешком тренутку, после одласка Милана Томића. Један одређени број тренера то није хтео, а сада би хтео да дође. Један део њих тада није могао… У сваком случају, ја сам поптуно уверен да бисмо освојили титуле и на Јадрану и у Србији. Форму смо пронашли, али… На крају, одлука Евролиге је била таква каква је била. Што се тиче Драгана Шакоте, ја и даље имам понуду да он остане у клубу. На свему му хвала, ни са једним од тренера нисам имао бољи однос”, рекао Човић.

Драган Шакота:

“Мислим да је моја мисија – завршена. Хвала и клубу, свим играчима , запосленима у клубу и људима из менаџмента. Било је лепо вратити се у Звезду, а права је штета што је ова сезона прекинута тако како је прекинута. Сада је време да дође неки млађи тренер, са још већим амбицијама и дугорочном визијом. Са играчима сам причао, и, после искуства и у другим тимовима, могу да кажем да нисам наишао на момке који су на тако професионалан начин издржавали оволике напоре. Када сам стигао, није баш била сјајна тимска хемија, а било је и неких тешких ситуација, попут оне са Филипом (Човићем), дечком који је и сјајан играч и сјајан човек. Због свега тога смо, заправо, изгубили једног доброг кошаркаша”, рекао је Шакота.

Клуб се овим путем захваљује Драгану Шакоти који је у изузетно деликатном тренутку преузео екипу крајем 2019.године и водио је успешно у Евролиги, АБА лиги и националном купу до проглашења ванредног стања због глобалне пандемије.

У том периоду наш тим је бележио врло важне победе у Евролиги и АБА лиги, такмичењима која су била приоритет клуба у овој сезони и у којима је до половине марта наш сениорски тим био конкурентан и на позицијама на којима је имао могућност и шансу да оствари зацртане циљеве, а то су пласман у четвртфинале Евролиге и освајање АБА лиге.

Клуб овом приликом жели пуно среће и успеха у даљем раду Драгану Шакоти који у КК Црвена звезда у коме је боравио два пута има истинске пријатеље и који може да зове својом другом кућом.

О даљим корацима, избору новог првог тренера и осталим активностима, КК Црвена звезда мтс огласиће се накнадно.

Извор – сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment