Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиКонференције за медијеКуп СрбијеНајновијеФудбал

Станковић: „Дерби ће играти најспремнији“

Црвена звезда ће сутра од 20 часова у оквиру полуфинала Купа Србије гостовати Партизану, а очекивања пред сусрет са вечитим ривалом изнео је Дејан Станковић. Шеф стручног штаба нашег тима истиче да је екипа спремна за 200. дерби, као и да верује да ће фудбалери изаћи храбро на терен са жељом да се надмећу.

Имали смо времена после Радника да одморимо. Дерби долази у право време, за Црвену звезду, играче, мене. Већ је 200. дерби, време баш брзо пролази. Нема ту посебних очекивања, мораш да будеш прави, да уђеш у утакмицу као да је последња. Мечеви са Партизаном увек носе дозу изненађења, а ја се надам да ћемо ми бити сти који ће изненадити. Спремни смо, знамо шта наш чека, морамо да будемо храбри – почео је Станковић.

Нема шеф стручног штаба нашег тима играчких дилема око сутрашњег меча.

– Знам ко ће играти, ко ће бити на клупи, ко неће. Једине дилеме које имам су унутар терена. Видећемо на који начин можемо да изненадимо вечитог ривала. Имам још данас и сутра да склопим тим како мислим да треба. Ипак, код мене нема првих 11. Постоје само тим и екипа. Сви побеђујемо и сви губимо, па чак и онај који не буде у протоколу сутра ће ми бити значајан једнако колико и онај на терену. Исто важи и за момке на клупи, свашта може да се деси у оквиру 90. минута и сви треба да буду фокусирани. Извешћу момке који су стопостотно спремни да одиграју дерби. Тренирамо, да би у оваквим утакмицама знали ко је ментално и физички спреман за меч као што је сутрашњи.

Као ултимативни циљ, Дејан Станковић најављује пролазак у финале Купа Србије.

Знамо које су наше жеље и амбиције. Циљ нам је да прођемо, а да ли ћемо бити ефикасни, да ли ћемо играти допадљиво, да ли ће то бити кроз пенале или неко друго физичко или ментално надметање, терен ће нам одговорити. Спремни смо на било какав сценарио. Дерби увек са собом носи тајне, има посебну чар и због тога ћемо сутра видети шта ће бити – подвлачи Станковић.

The post Станковић: Дерби ће играти најспремнији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment