Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини близанци

Црвена звезда је ствар кућног васпитања, па и није чудно што је, кроз историју клуба, црвено-бели дрес носио велики број близанаца.

Старије генерације се сигурно сећају поузданих дефанзиваца – браће Горана и Зорана Ђоровића. Рођени су 11. новембра 1971. године, а за Црвену звезду су заиграли 1993. године. Горан је постао шампион Србије са Звездом две године касније и потом освојио три узаступна национална купа. Заслужено је носио и капитенску траку у нашем клубу, а за репрезентацију је одиграо укупно 49 утакмица. Када је завршио играчку каријеру, био је директор Омладинске школе Црвене звезде, а опробао се и у улози селектора младе репрезентације Србије.

Близанци Милан и Иван Дудић су рођени 1. новембра 1979. године. У Звезду су дошли из Чукаричког, 2002. године. Милан је у Звезди играо чак четири и по сезоне, уписао је 142 наступа за наш клуб и 13 за репрезентацију Југославије и Србије и Црне Горе. Дудићи су са Звездом освојили титулу 2002. године и две дупле круне, 2004. и 2006. године.

Миљеник навијача, Славољуб Срнић и његов брат близанац Драгољуб, су рођени 12. јануара 1992. године у Шапцу. Заједно су прошли кроз Звездину Омладинску школу, али је само Славољуб добио прилику да заигра за наш сениорски тим. Два брата су играла заједно, све док се Славољуб није вратио у Црвену звезду, на позив Миодрага Божовића. Постигао је 21 гол, на 125 наступа у црвено-белом дресу, а један од њих је чувени гол против Келна, којим је Црвена звезда изборила пролеће у Европи након дугих 25 година. Каријеру је наставио у Лас Палмасу, чији дрес носи и даље.

Рачићи, Урош и Богдан, су рођени 17. марта 1998. године у Краљеву. Фудбалом су почели да се баве још у родном граду, променили су велики број клубова у јуниорском узрасту, а у наш клуб су стигли када су у дресу ОФК Београда одиграли феноменалну утакмицу против омладинаца Црвене звезде. Тада су показали раскошан таленат и потписали уговор са нашим клубом, а Урош је успео да већ са 18 година дебитује за Звезду у мечу против Радника из Сурдулице. Потом је пуне две сезоне био првотимац и важан део екипе, прво Миодрага Божовића, а потом и Владана Милојевића, након чега се отиснуо у шпанску Валенсију, док Богдан није заиграо за сениорски тим нашег клуба.

Никола и Јован Митуљикић су Звездини омладинци, рођени 20. јануара 2003. године у Неготину. У Црвену звезду су дошли из ОФК Београда, а њихову игру одликују сјајни дриблинзи и феноменална техника. Никола је проглашен за најбољег млађег кадета Црвене звезде за 2018. годину, а обојица су незамењиви шрафови у тиму Марка Неђића.

Браћа Пецарски, Богдан и Душан су рођени у Зрењанину 2. јануара 2003. године. Били су међу најбољим фудбалерима у кадетској селекцији Графичара, где су захваљујући сјајним фудбалским способностима скренули пажњу на себе.

Верујемо да ће и браћа Митуљикић и Пецарски ускоро дебитовао за наш први тим и да ће њиховим талентом и вештинама побољшати игру црвено-белих, као што су то урадили остали Звездини близанци.

The post Звездини близанци appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment