Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Има нешто у броју 49 – Радоњић, па Радуловић

Као што се од давнина знало да је „јединица“ намењена за голмане, „петица“ за штопере, а „деветка“ за напдаче, утисак је да је број 49 у Црвеној звезди спреман за вихорна крила. После Немање Радоњића који је устао урезан у срцима свих звездаша, сада је дошло време за Андрију Радуловића.

Био је то 6. јун и право звездашко вече. Црвена звезда је пред 15 хиљада људи дочекала Радник из Сурдулице, а титула је већ била математички обезбеђена. Била је средина првог полувремена, када је Станковић на загревање послао изданка класе 2002 – Андрију Радуловића, а на старту другог дела игре – читава Маракана устала је и аплаузима поздравила будућег миљеника навијача. Познато је да је црвено-бела публика „слаба“ на децу која стасају на теренима иза југа Маракане, а управо то је случај са Радуловићем који је од главе до пете – Звездино дете. Њему није много требало да затресе мрежу, пољуби грб и отрчи до северне трибине да прослави погодак, први, дебитантски у црвено-белом дресу.

Не само према броју 49, већ и по играчким карактеристикама, управо у њему виде новог Немању Радоњића. Вихорна крила, изузетних брзинских способности, расположени да 90 минута у континуитету дриблају противника – то су њих двојица. И док Радоњић, сада, веома успешно игра у Марсеју – Радуловићево време у црвено-белом дресу тек долази, а о томе колико му Дејан Станковић верује, говори податак да је већ стигао да заигра и у дербију, одмах после дебија.

Радуловић је био важан шраф у тиму Славољуба Ђорђевића. Као први стрелац екипе (једанаест погодака) и други асистент (осам пасова претворених у голове), било је очекивано да међу првима добије шансу у сениорском тиму Црвене звезде. Момак, родом из Котора, неће моћи да „побегне“ од поређења са шест година старијим фудбалером, јер осим броја, заједичка им је и позиција, али и очекивања звездашке јавности.

Ипак, Радуловићев избор броја има потпуно другачију симболику. После дебија, талетовани фудбалер је открио да је 1949. година рођења његовог деде Миливоја, бившег ватерполисте од кога је Андрија наследио спортски педигре и да је то разлог због чега се одлучио да носи број 49 у Црвеној звезди.

Судећи по квалитетима фудбалера који су носили тај број у нашем дресу, логична је претпоставка да ће он постати таличан и за неке будуће нараштаје који ће се можда по узору на Радоњића и Радуловића одлучити за 49-ку.

The post Има нешто у броју 49 – Радоњић, па Радуловић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment