Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Пријовић близу Звезде?

Фудбалер Александар Пријовић (30) приводи крају преговоре о преласку у Црвену звезду, сазнаје Информер! Нападач саудијског Ал Итихада, који је већ месецима у Београду, требало би да дође на „Маракану“ чим раскине уговор са саудијским клубом.

 

Пријовићу уговор са Арапима истиче на лето 2023. године, али он већ неко време покушава да напусти тај клуб уз обештећење. Међутим, у томе није успео, а сад је извесно да ће уговор бити раскинут на Пријовићеву штету. Саудијци сматрају да је корпулентни голгетер нарушио углед клуба јер је прекршио полицијски час у време епидемије коронавируса, због чега му је одређен кућни затвор од три месеца.

Према речима  извора упућеног у дешавања, спрски репрезентативац волео би да игра за Звезду, а у клубу би такође желели да им он буде први нападач.

– Пријовић је у добрим односима са Звездиним тренером Дејаном Станковићем и разговарао је с њим о доласку на „Маракану“. Први разговори обављени су у фебруару, у финишу прелазног рока. Идеја је била да Пријовић дође на једногодишњу позајмицу. Међутим, Ал Итихад је тражио да Звезда преузме 1,2 милиона евра Пријовићеве плате, а Београђани су нудили 600.000 евра, тако да до сарадње није дошло. Ипак, преговори са играчем обновљени су пре месец дана – објашњава наш извор.
У овом тренутку делује реално да нападач заигра за српског шампиона, јер ће Ал Итихад вероватно раскинути уговор на његову штету. То значи да би Пријовић био слободан у избору нове средине. Нема сумње да би могао пронаћи нови клуб који би му дао милионску плату. Ипак, на „Маракани“ верују да ће успети да га убеде да пристане на нешто скромнија примања од око 600.000 евра годишње.

– Оног тренутка кад буде слободан нећемо морати ником да плаћамо обештећење, тако да је то олакшање. Пријовић је навикао на милионски вредне уговоре, млад је, вероватно и даље има опцију да игра у Грчкој, Турској или некој другој земљи која има солидну лигу и платежно способне клубове. Наша предност је што он воли живот у Београду, воли Звезду, познаје тренера Станковића. Верујемо да ћемо уз помоћ заједничких пријатеља успети да га наговоримо да пристане на плату од 600.000 евра годишње – истиче извор из клуба.

Из Пријовићевог блиског окружења сазнали смо да би он желео да што пре потпише за Црвену звезду.

– Пријовићу је у интересу да што пре постане слободан играч, а нада се да би могао да извуче нешто новца од Арапа, иако је свестан да ће они покушати да раскину уговор на његову штету. Звезда му је прва жеља, хтео би да покуша да уђе у Лигу шампиона с црвено-белима. Предомислио би се једино ако би од неког клуба добио знатно више новца него на „Маракани“ – закључио је наш извор.

Извор: (Информер)

Повезане вести

4 comments

окнарб јун 13, 2020 at 16:10

Незаваравајмо се !Нама не само да треба два звучна појачања ,него 7.Овај би могао бити кљиучни прелазни рок.Иваноцића и Кузмановића никако не доводити.Овај други никако није играо ,а Ивановић није млад и склон повредама.Требају нам два брза крила ,онај бугарин из Каљарија треба га појурити,играч средине терена као Мореира ,има у Африци јефтини играча.Крстичића вратити ако жели да се врати.Играчи требају стићи на цријеме ,у супротно,м нас очекује рана елиминација.Срећа нас је погледала против Копенхагена екипе знатно јаче руку на срце од Звезде.У шпицу би упарио Павловића Андрију с Пријовићем

Reply
ReD јун 13, 2020 at 15:48

Prijovica i Kataia u paketu.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 13, 2020 at 13:48
  • svakako je bolji od somane,panjkov
Reply
Србин са Космета јун 13, 2020 at 12:21

E,он би био појачање!
Плату коју тражи,имали су и играчи у покушају,тако да то није проблем!

Reply

Leave a Comment