Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Неке поуке још увек нису извучене. ТСЦ – Црвена звезда 2:1

ТСЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:1 (2:0)

Двадесетдевето коло Суперлиге Србије донело је веома узбудљив дуел ТСЦ-а и Црвене звезде у Сенти, пред нешто мање од пет хиљада гледалаца. У мору прилика, узбуђења и брзе игре, боље се снашао домаћи тим и заслужено победио резултатом 2:1.

Након новог, веома лоше одиграног дербија са највећим ривалом, црвено-бели су отишли у госте екипи која је по последњим резултатима можда и у најбољој форми у читавој Суперлиги. Екипа ТСЦ-а је након фебруарског ремија са Партизаном нанизала чак шест победа, од којих су последње две биле зачињене са чак девет постигнутих погодака (против Пролетера 3-1 и против Јавора 6-1). Тежини гостовања говоре у прилог и невероватно високе квоте за победу нашег тима (2.35 по сајту Максбет). Суочен са бројним повредама и оправданим изостанком Бена, Дејан Станковић је кренуо у „поправку“ горког утиска са Гајићем и Панковим на бековским позицијама, односно са Јовичићем, Николићем и Иванићем у везном реду. Нападачки трио чинили су Вукановић, Томане и Гаврић. Оно што представља праву енигму навијачима којима су црвено-беле боје у срцу, јесте изостављање скупо плаћених Гарсије и Санога из протокола. Са друге стране, ковач тима који представља највеће изненађење овогодишњег такмичења, није имао превише разлога за ротације, па је Црвену звезду напао најјачим са чиме располаже.

Утакмица је почела веома офанзивно од стране обе екипе. Најпре је у два наврата запретио ТСЦ, али је Борјан био довољно будан пред својим голом, да би нешто касније и наш тим имао две прилике да запрети из контранапада. У оба случаја завршни пас и ударац нису били на нивоу.

Након десетак минута обостране, али релативно јалове офанзиве, видели смо и први погодак, и то у 12. минуту. Повео је домаћин голом Варге, на центаршут Ђурића. Нешто је бржи и спретнији био десни бек „плавих“ од нашег бисера, Гаврића, па је главом затресао мрежу Милана Борјана за 1:0. Евидентно је већ тада било да нас чека веома добра и отворена утакмица.

Већ у 15. минуту могла је Звезда до изједначења. Послао је Гаврић сјајну дијагоналу на десну страну према врло офанзивном Гајићу, који се стуштио у шеснаестерац и покушао ударцем да превари Филиповића. Сјајно је реаговао чувар мреже домаћих.

Када се очекивала још жешћа офанзива црвено-белих, уследио је хладан туш у Сенти. Из наизглед безазленог слободног ударца (доста искоса, са десне стране), срећу је окушао Лукић – и итекако успео до ње да дође. Лопта погађа једног од наших фудбалера у живом зиду, вара Борјана и одлази у супротан угао за 2:0. Играо се 18. минут. Други најопаснији играч ТСЦ-а доказао је зашто представља велику опасност по сваки тим из наше лиге.

Само минут касније, срећа није била поклоник црвено-белих. Вукановић је са десне стране чини се покушао да центрира, али лопта је отишла у правцу Филиповићевог гола и погодила пречку. Играло се потпуно спуштених гардова, храбри ТСЦ је настављао са нападима, што је остављало много простора нашим нападачима. Видети тим који против нас води 2:0 и наставља са високим пресингом је стварно велика реткост. То смо виђали само у Лиги шампиона.

Након периода од десетак минута нешто мирније игре, Црвена звезда је пропустила стопостотну прилику у 27. минуту. Дегенек је одлично извео аут ка Иванићу, који добро пролази по левој страни, гађа Вукановића који не успева да закачи лопту, али иста долази до усамљеног Гајића. Наш бек шутира, вара Филиповића, али са гол линије лопту избацује Грабеж и тако спречава сигуран погодак. Евидентно је Милан Гајић у првих пола сата игре представљао највећу претњу по гол домаћих.

Уследила је кратка пауза како би се играчи освежили, након које је феноменалан ритам утакмице опао. Наредних десетак минута имали смо посед који није ништа узбудљиво донео. Доста продора по крилима, без квалитетних центаршутева, или без центаршутева уопште.

Тандем Лукић-Силађи направио је озбиљан проблем Борјану у 42. минуту. На центаршут Лукића, Силађи хвата волеј искоса који је наш чувар мреже некако успео да укроти. Који секунд касније, пројектил са велике удаљености упућује Зец, али који метар поред нашег гола. Истом мером са друге стране узвраћа Иванић – овај пут мало преко гола.

Прво полувреме судија је продужио за два минута, а у првом минуту надокнаде Мирко Иванић пропушта добру прилику да преполови предност домаћих. Након центаршута Вукановића са десне стране, лопта се одбила о земљу и незгодно легла Мирку на волеј. Веома лоше је реаговала наша осмица из изгледне позиције. А у другом минуту надокнаде – и друга шанса. Идеално је Гаврић извео корнер са десне стране – оштро, а са пуно фелша. У гужви лопта погађа Дегенека, иде ка голу, али је спреман био одлично постављени Филиповић.

Није игра из првих 45 минута била баш толико трагична колико и резултат. Пропустили смо две-три идеалне прилике, погодили пречку, док је ТСЦ своје шансе сурово користио (иако је други погодаг био искључиво плод среће). Гледали смо веома узбудљиво полувреме, где нико није превише размишљао о дефанзиви, што је чињеница која додатно погоршава општи утисак који су оставаили (или који већ дуже време остављају) наши нападачи. Два гола дефицита јесу достижна, па је у друго полувреме морало да се уђе под паролом „на све или ништа“. А „ништа“ би хипотетички могло донети и убедљив пораз.

О менталитету ТСЦ-а довољно говори податак да су и друго полувреме започели стихијским нападима. Звезда се у уводним минутима бранила.

А након четири минута игре у наставку бележимо и нову прилику за Мирка Иванића. Још једном је веома лоше ухватио волеј из добре позиције, са шест-седам метара, па смо у наставку акције дошли само до корнера. Након још једног феноменалног центаршута Гаврића, његов омладински колега је као дух остао сам на неких 6-7 метара од гола, али је Веља Николић показао како му игра главом није јача страна – Филиповић му скида зицер. Имао је прилику Николић да исправи пропуштено само минут касније, када му је Томане „на тацни“ вратио повратни пас, али наш везњак шутира право у Португалца, па и та прилика одлази у неповрат.

Већ у 52. минуту ТСЦ је могао да реши меч. Висока лопта долази до Зеца који по средини гола из прве шутира са 12-13 метара, али право у Борјана. Одлична утакмица у војвођанској вароши, са много прилика и узбуђења. Фалили су још „само“ Звездини голови.

Прву измену видели смо у 55. минуту. Одличног Ђурића заменио је Дуроњић.

Гаврић се поигравао у опасној зони, изгубио лопту која напослетку долази управо до Дуроњића. Играч који само што је ушао се дуго намештао на шут, на крају га и упутио, али мало поред стативе нашег гола. Лопта је успут и закачила неког нашег играча па су домаћи извели корнер. Ритам је био убитачан и није опадао ни после 20 минута игре у наставку. Варга-Зец тандем ствара нову шансу пред голом Борјана, па потом из контре Гаврић вара два своја чувара, али не и последњег пред голом плавих. Ређале су се прилике на обе стране, тешко их је било и све испратити, а све ово се дешавало у периоду од 55. до 62. минута.

Шта је уследило након тога нисмо досад видели ни на једној Звездиној званичној утакмици – Дејан Станковић је извршио чак четири измене! У игру су ушли Вулић, Гобељић, Симић и Милуновић, док су изашли Иванић, Гајић, Дегенек и повређени Гаврић.

У 70. минуту Вукановић је одлично упослио Симића на десној страни, овај добро шутирао, гађао супротан угао, али је Филиповић још једном био на висини задатка. Све је мање времена наш тим имао да дође бар до бода. И два минута касније имали смо прилику из слободног ударца са идеалне позиције, али је Вулић добацио само до живог зида. Оно што је било очекивано, јесте и то да је ТСЦ већ негде од 70. минута кренуо и са одуговлачењем. Разумљиво – више им није био циљ да угрозе нашу мрежу.

А у 78. минуту деловало је да је Звезда „ухватила последњи воз“. Са десне стране одлично је центрирао Радуловић, лопта долази до Милуновића, који је прихвата и из окрета шаље кроз ноге Грабежу и Филиповићу за 2:1. А само минут касније могли смо и до изједначења – врхунски је Вукановић петом оставио лопту Симићу који скандалозно лоше шутира са неких шест метара. Имао је десно и потпуно усамљене саиграче који су се оправдано љутили на њега.

Фуриозно је нападала Звезда, покушавали су Симић, Милуновић, Вукановић.. али период од 82. до 86. минута је припао ТСЦ-у који је извео два-три врло опасна напада. На послетку је Силађијев шут искоса завршио на трибинама.

До краја меча нажалост нисмо видели ништа вредно помена, па чак ни у шест минута продужетка. Умор и повреде стигле су актере ове утакмице, који још увек нису на оптималном физичком нивоу након дуге паузе.

ТСЦ је у овој, за њих веома важној утакмици, искористио кикс Војводине и засео на трећу позицију Суперлиге. Звучи невероватно, али тај кикс Новосађана искоришћен је управо против нашег тима, па се тиме продужила агонија звана „дерби“. Два везана пораза нису нешто на шта смо икада, а посебно не у протеклих пар година навикли. Морамо признати да је ова суперлигашка утакмица заслужила врло високу оцену – почев од сјајне атмосфере на трибинама, па преко веома офанзивне игре оба тима и до чињенице да смо видели три поготка у врло високом темпу фудбала. Али, оно што наше навијаче највише занима јесте резултат, па на крају крајева и игра нашег тима. Дефанзивно – лоше. Офанзивно – лоше (макар што се реализације тиче). Противник је постигао два поготка, а могао је још толико; могли смо и ми, али имамо веома велик проблем звани „реализација“. Ако је нешто добро у овим тешким данима јесте чињеница да је остало још само једно коло до краја ове сезоне. Па идемо испочетка, а ТСЦ-у морамо честитати бар тренутно треће место и седму победу у низу.

Београд – Стадион Градски стадион у Сенти. Судија: Ненад Минаковић. Помоћници: Светозар Живин, Милан Шутуловић. Жути картони: Варга, Силађи (ТСЦ) , Милуновић (Ц. Звезда) Црвени картони: –  Стрелци: 1:0 Варга (12. минут), 2:0 Лукић (18. минут), 2:1 Милуновић (78. минут)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић (од 64. Гобељић), Бабић, Дегенек (од 64. Милуновић), Панков, Николић (од 71. Радуловић), Јовичић, Иванић (од 64. Вулић), Гаврић (од 64. Симић), Томане, Вукановић. Тренер: Дејан Станковић

ТСЦ: Филиповић, Варга, Антонић, Бабић, Грабеж, Томановић, Тумбасевић, Ђурић (од 55. Дуроњић), Лукић (од 71. Скопљак), Зец (од 92. Поњевић), Силађи (од 92. Галић) Тренер: Золтан Сабо

Повезане вести

18 comments

ivan niksic јун 14, 2020 at 23:25

Ovo je prosto receno dno dna! Ovo prosto nije Zvezda, ovo jednostavno nije igra, a ponajmanje tim! Postoji jedna poslovica-pitalica da li je bolje da 1 lav predvodi grupu (11) magaraca ili je bolje da 1 magarac predvodi grupu (11) lavova, mada tu ima i jedna podopcija i to ona najgora da 1 magarac (na celu) predvodi grupu magaraca i sve ostale pravi okolo magarcima. Gdje su g-dine Stankovicu one ,dase’ oni ,hrabri, dobri momci igraci, puni talenta s kojima je milina trenirati’, gdje se izgubise u ove dvije zadnje utakmice, kakva je ovo ocajna, dilentantska igra, gdje je sad ono znanje i one silne lekcije naucene od Murinja, Eriksena, i svih onih silnih trenera koji su sluzili kao pokrice i alibi za to sto je tek trener pocetnik ni manje ni vise u Zvezdi? Ili su mozda igraci ti koji su nesposobni, neznaveni i fizicki i psihicki i takticki kao i tehnicki da ukapiraju i isvoje znanja naseg ,specijalnog’ Dekija ,Murinja’? Otkuda to danas da se umjesto ,dase’, ,talenti’ cuje ,ili imas ili nemas’, do juce su svi bili OK od derbija i danas, tumbe naopako, svima nesto fali? Gdje je u svemu ovome u ovoj prici onaj na celu, sta bi sa dr. Terzom magijom, da li ima java i glasa tom covjeku, da linsu to ta pojacanja na koja su spiskani milioni, da li je to taj strasni trener pocetnik koji treba da vodi Zvezdu u Ligu Evrope ili Ligu sampiona, da li sa ovakvim trenerom, igracima i igrom Zvezda uopste iole moze da razmislja o tituli, o kupu vece ne razmislja desetak godina, sledece sezone, ma sto OVO i OVAKAV fudbal lici, da li ovako treba da igra jedan sampion Evrope i svijeta makar u nasim, da izuzmem u evropskim, uslovima? Ko je kriv za ovakve promasaje, ocigledne i amaterima, ko je kriv za ovakvu katostrafalnu igru, ko je kriv za to sto.se.dovodi trener pocetnik, ko je kriv za derbije, ko je kriv za spiskane milione na laprevare, kenjase, zardere, tomane, i ostale dunstere, sto je i majvecim laicima jasno a ne takvom iskusnom doktoru i fudbalskom znalcu kao dr Terzi i Mrkeli? KO JE KRIV, i jos vaznije KO CE ZA TO DA ODGOVARA? Da li cete sa ovim i ovakvim timom i igracima i ovim uzasom od igre u Evropu, kojekude? Sramota je i od Boga grehota sto ovo i ovako cinite dr Terzicu i Mrkela, sramno i bestidno na sto ova Zvezda lici, sto je vasih ruku djelo!!! Sramno!!! ,Idemo.dalje!’

Reply
boško јун 14, 2020 at 22:56

Čini mi se da bolje igrače odbacujemo a lošije ostavljamo. Tufegdžić na primjer. Vjerujem da bi špic omladinaca danas bio mnogo bolji od nedoraslog Tomanea.Ovo je žalosno.

Reply
deki јун 14, 2020 at 20:42

Terzicu lopove , vrati milione .

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 20:42

GLEDAM SADA GLODARE..PA ONI SU VANZEMALJCI POJEDINACNO ZA NAS..MALI STEVANOVIC VREDI 10MIL I ZA NASEG NIKOLICA JE MESI..ZAPAMTITE NIKOLIC NIKADA NEĆE BITI IGRAC OSIM ZA INDIJU..TAČKA..A NI GAVRIĆ..OSIM RADULOVICA

Reply
окнарб јун 14, 2020 at 20:26

Тражити од управе да отјера 12играча,а могли би и они с њима,Под хитно нам треба два брза крила из јаке лиге и којима не треба годину за адаптацију.Под хитно класичан играч средине терена са нападачем и ту највишше уложити,ако се нема пара рећи да одустајемо од оце сезоне од Европе ,а не да се понови нови Екерен,Каират ,Ксамакс.Нама људи требају можда два јача ифрача чак и од Радоњића с њоговом брзином,али бољом реализацијом.Нападач којем неће требати 1оо шанс да дадне гол из игре на 20 утакмица.Захвалити се Симићу,Павкову,Јованчићу,Боачију,Томанеу,Милуновићу,Иванићу,Вукановићу,Дегенку

Reply
Slado111111 јун 14, 2020 at 20:25

Mister 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
mister😂😂😂😂😂😂

Reply
CASA BEZ DNA јун 14, 2020 at 20:04

DVE LIGE SAMPIONA, JEDNOM LIGA UEFA, ZARADA OKO 100 MILIONA EVRA POSLEDNJIH TRI GODINE OD TA TRI UCESCA I PRODAJA IGRACA….. DANASNJI TIM NE VREDI NI PET PARA, VERUJEM DA JE OVO I NAJSLABIJI TIM U ZVEZDINOJ ISTORIJI….. GDE SU PARE ??? GDE SU IGRACI ??? GDE JE IGRA ????
STA SE OVDE RADI ?
TERZICU UPALA SEKIRA U MED I VEC TRI GODINE NE IZLAZI IZ MEDA A ZVEZDA UPALA U JAMU IZ KOJE CE TESKO IZACI…..

Reply
dusan јун 14, 2020 at 19:53

jedva cekam 20.6. i proslavu rodjendana (cijeg?) i titule. veoma sam zadovoljan sto smo uspeli da postignemo gol.to je ogroman napredak za nas mlad i perspektivan tim. zao mi je sto ce se vrsni strelac tomane prodati za 10 miliona evra, ali zvezda mora od neceg da zivi….

Reply
Delije Sever Ns јун 14, 2020 at 19:33

Uživo sa stadiona iz Sente.Jadno,bedno i mršavo.Deki kad budeš znao da sastaviš tim možda od tebe i bude trener,proćeš kao što je prošao i Bajević i to vrlo brzo.Nisi mi jasan uopšte,jel ti znaš da sastaviš tim,jel ti znaš ko na kojoj poziciji uopšte igra,kakva ti je bre to igra i taktika!Pokušavam da te razumem ali očigledno nemogu,ja mislim da ti i sam sebe nerazumeš i neznaš šta hoćeš a kad budeš znao šta hoćeš možda nešto i bude od tebe.Gobelja,Milunović i ovi klinci njima dati šansu ovo sve marš iz Zvezde pod hitno.Deki šta ti radi Pankov dok vi igrate u Senti!!!Pa peca ribu na Begečkoj Jami…Uozbilji te se dok je vreme ili ovo vodi u propast skroz.

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 19:06

KOMENTAR 8:ĆALOSTAN JE NASLOV NISMO IZVUKLI POUKE..JESMO IZVUKLI JOS PROSLE GODINE SAM REKAO DA IMAMO UBEDLJIVO NAJSLABIJE IGRACE I IGRU U NASOJ ISTORIJI

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 19:05

KOMENTAR 7: DA NAM NISU SVIRALI 55 NEPOSTOJEĆA PENALA BILI BI SMO CETVRTI

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 19:04

KOMENTAR 6:OD OSNIVANJA KLUBA NISMO IMALI GORE IGRAČE OD NIKOLIĆA,VAUKANOVIĆA.SOMANEA.PANJKOVA,IVANICA,SIMIĆA I JOS NJIH 25

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 19:03

KOMENTAR 5:OTERATI 28 IGRAČA VEČERAS I OSTAVITI SAMO BORJANA,POPOVIĆA I RADULOVIĆA

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 18:59

KOMENTAR 4:KO IDE NA PROSLAVU TITULE NE MISLI DOBRO ZVEZDI
 

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 18:55

KOMENTAR3: ZA PREDSEDNIKA NEMANJU VIDIĆA

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 18:55

KOMENTAR 2:SMENA STANKOVIĆA

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 14, 2020 at 18:55

KOMENTAR 1:MOMENTALNE OSTAVKE KOMPLET UPRAVE OD MIJAILOVICA,TERZICA,MRKELE DO ONOG STO ŠIŠA TRAVU NA STADION

Reply
Горан 24Горан јун 14, 2020 at 18:43

Црна Звездо немаш ти играче за иоле већа дела а камоли лигу шампиона, више од пола тима испратити и довести најмање 6-7 проверених играча, иначе ЛингЛонг ти је плафон…

Reply

Leave a Comment