Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Гаврић кандидат за „Златног дечка“

Талентовани везиста Жељко Гаврић нашао се на листи од сто кандидата за престижну награду „Златни дечко“ коју већ традиционално додељује италијански лист „Тутоспорт“.

Фудбалер рођен 2000. године се тако нашао у конкуренцији Ерлинга Халанда, Џадона Санча, Винисијуса Жуниора и других бисера европског фудбала. Новинари престижних листова са Старог континента, попут „Марке“ и „Тајмса“, биће ти који ће одлучити о победнику у веома неизвесној трци, а само помињање Жељка Гаврића у конкуренцији играча Реал Мадрида, Манчестер Јунајтеда, Јувентуса и других великих клубова је огромно признање за момка из Угљевика и Црвену звезду.

Прво ће списак бити скраћен на 20 имена, а датум проглашења победника биће накнадно одређен, иако је до сада био обичај да се при крају текуће године сазна ко је „Златни дечко“.

Каријера младог Гаврића, пониклог у нашој Омладинској школи, је у великом успону, јер је за кратко време, од прве стреле и капитена Графичара, постао практично незамењив шраф у машинерији Дејана Станковића и један од кључних играча Црвене звезде. Он је током зиме задужио дрес нашег сениорског тима и дриблинзима и луцидношћу већ стигао да уђе у срца наших навијача.

Прошлосезонски победник је Жоао Феликс, тада фудбалер Бенфике, данас ударна игла мадридског Атлетика. Од 2003. године, када је ова награда први пут додељена Рафаелу Ван дер Варту, па до данас, продефиловао је велики број квалитетних играча, а прилику да освоје ласкаво признање, између осталих, имали су Лионел Меси, Серхио Агуеро и Рахим Стерлинг.

The post Гаврић кандидат за „Златног дечка“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment