Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатИсторијаНајновијеФудбал

Како смо постали шампиони 1968. године

У сезони 1967/68, Црвена звезда је освојила осму титулу шампиона државе. Трофеј је обезбеђен у претпоследњем колу, када је на Кантриди побеђена Ријека резултатом 3:1.

Тренер нашег тима, Миљан Миљањић је пре утакмице изјавио да екипа не сме да изгуби на врло неугодном гостовању и да би био задовољан и бодом који би Црвеној звезди донео титулу првака. Наши фудбалери су до вођства дошли већ у првом минуту преко Лазаревића, који је мрежу противника затресао и у 57.минуту. Стрелац гола за наш тим био је и Ђорић у 15. минуту.Око 9000 гледалаца је на крају утакмице нове шампионе поздравило громогласним аплаузима, а навијачи Црвене звезде су Драгана Џајића на раменима пренели Кантридом.

У последњем мечу, наши шампиони су одмерили снаге са Војводином. Миљан Миљањић се одлучио за следећи састав: Дујковић, Ђорић, Карапанџић, Павловић, Дојчиновски, Кленковски, Антонијевић, Остојић, Лазаревић, Аћимовић, Џајић.

Црвена звезда се представила публици као нови шампион и сигурном победом од 2:0 ставила круну на веома успешну сезону. Велики проблем била је врућина која је играчима оба тима отежавала игру, па није било много допадљивог фудбала на том мечу. Ипак, играо се 45. минут када је лопта стигла до Лазаревића, он је пустио корак и пласиравши лопту у мрежу изненадио, на овом мечу сјајногчувара мреже Војводине Чанија. Већ тада је пала одлука о победи јер се стицао утисак да Новосађани нису спремни да изненаде шампиона. Поред овог гола, Лазаревић је постигао још два, која нису призната због недозвољене позиције у којима се феноменални фудбалер налазио. Војводина је на моменте у другом полувремену долазила до теренске иницијативе, стварала шансе, али се на голу Црвене звезде истицао сјајни чувар мреже Ратомир Дујковић, који је према мишљењима многих био најбољи играч на овом мечу. До другог гола нашег тима чекало се све до 80.минута, када је Јован Аћимовић велемајсторским потезима избацио двојицу својих чувара, изашао сам пред Чанија и прецизним ударцем искоса ставио тачку на овај сусрет.

Била је ово успешна сезона, у којој је наш тим освојио 43 бода, пет више у односу на вечитог ривала, екипу Партизана и чак осам у односу на Динамо из Загреба, уз гол разлику 64:30.

The post Како смо постали шампиони 1968. године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment