Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Графичар вицешампион Прве лиге Србије

Фудбалери нашег развојног тима, упркос томе што су били најмлађи у такмичењу, успели су да заврше на другом месту у Првој лиги Србије и покажу да у Графичару стасава велики број талената који ће једног дана обући дрес Црвене звезде.

Наши бисери које са клупе предводи Милија Жижић, у својој дебитантској сезони у другом рангу такмичења у Србији, успели су да на 30 мечева остваре 16 победа, забележе шест ремија и доживе осам пораза, што је било довољно за друго место и 54 бодова, колико и освајач Прве лиге Србије- Златибор има, али ривал наших бисера има бољи међусобан скор, па је на конто тога проглашен прваком. Графоси су остварили и најбољу гол разлику у такмичењу, јер су постигли 49, а примили свега 27 погодака, што их чини и најбољим нападом у Првој лиги Србије.

Као најбољи стрелци у екипи „љубичастих“ издвојили су се Жељко Гаврић (зимус прекомандован у сениорски тим Црвене звезде) и Југ Станојев са седам постигнутих голова. Ипак, треба похвалити и Димитрија Побулића који је постигао укупно 14 погодака у такмичењу, али чак 10 у Радничком из Пирота, чији дрес је носио пре доласка у Графичар. Станојев је и најбољи асистент са седам додавања који су претворени у погодак, а прате га Стефан Дабић и Жељко Гаврић са пет.

Станојев, још по нечему предњачи у тиму Графичара, а то је број одиграних утакмица. Он и Немања Стојић су пропустили само један меч у сезони, што довољно говори о томе колико им Милија Жижић верује. Капитенску траку током јесени носио је Жељко Гаврић, а током пролећа, она је стезала руку Страхиње Ераковића. Осим Гаврића, прекоманду у сениорски тим Црвене звезде добио је и Марко Конатар, а важан шраф тима наше филијале био је и Дејан Видић који је током зиме појачао Напредак као позајмљени играч.

У последњем колу, у сусрету против Синђелића, прилику да дебитују у сениорском тиму Графичара и да осете барут „професионалног“ фудбала, имао је трио Звездиних клинаца рођених 2002. године, па су у победи од 5:0, шансу добили Владимир Пријовић, Миломир Чворић и Владимир Лучић.

Играчки кадар: Страхиња Савић, Милош Чупић, Немања Станојевић, Стефан Дабић, Синиша Младеновић, Немања Стојић, Страхиња Ераковић, Матија Мркела, Стефан Вукадин, Матија Гочобија, Срђан Николић, Владимир Пријовић, Ричард Одада, Стефан Сантрач, Миломир Чворић, Стефан Фићовић, Димитрије Побулић, Усман Маронг, Вукан Ђорђевић, Владимир Лучић, Југ Станојев, Стефан Цветковић, Милош Пантовић, Милош Џугурдић, Никола Крстовић, Урош Миловановић и Филип Кукуличић.

Тренер: Милија Жижић.

The post Графичар вицешампион Прве лиге Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment