Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездина гранитна одбрана

За нама је сезона у којој су фудбалери Црвене звезде изборили пласман у групну фазу најелитнијег европског такмичења већ другу годину заредом, а уједно и освојили титулу првака Србије, трећи пут у низу. На једној страни терена, наши голгетери су „цепали“ мреже противничких тимова, а на другој, црвено-бели дефанзивци су се потрудили да лопта ретко када пређе линију гола који су чували Борјан и Поповић.

Црвена звезда је у 30 одиграних кола освојила 78 бодова и сезону је завршила првом месту у Суперлиги Србије. Веома убедљиво, поготово кад се узме у обзир да је другопласирани, наш вечити ривал, завршио првенство са 14 поена мање од изабраника Дејана Станковића. Чак 25 пута остварен је тријумф, што поново говори о доминацији нашег тима у границама наше земље.

Међутим, још један податак који сведочи о супериорности црвено-белих је тај да је Звезда клуб са најбољом гол разликом у лиги. Гол испред северне трибине се славио чак 68 пута, док је одбрана нашег тима попустила под притиском противничких екипа само 18 пута. То нам говори о успешности, како нападача Црвене звезде, тако и наших невероватних дефанзиваца.

Мрежа црвено-белих је остала нетакнута на 15 утакмица у сезони, а само три тима су успела да пошаљу лопту иза леђа наших голмана два пута за 90 минута. Наши противници су у просеку постизали само 0,6 голова по утакмици, што је заслуга пожртвованих и борбених дефанзиваца Црвене звезде, али и свих осталих у тиму јер је добро позната фраза – одбрана почиње да се игра у нападу.

Истакли су се наши дефанзивци и у нападу, па су директно заслужни за чак 11 погодака, а и асистирали су за толики број голова. Најрасположенији голгетер из наше последње линије био је Срђан Бабић са три постигнута поготка. Два пута су мрежу ривала погађали Милош Дегенек, Немања Милуновић и Марко Гобељић, а по једном Милан Гајић и Радован Панков.

„И нико нас, Звездо не, не може покорити, ми смо гранит јак..” је стих из старе звездашке песме који осликава феноменалну одбрану нашег тима.

The post Звездина гранитна одбрана appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment