Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Регионална лига без Звезде у сезони 2020/21

Кошаркашице Црвене звезде Комбанк претходну сезону у регионалној ВАБА лиги завршиле су на шестој позицији са скором од пет победа и 13 тријумфа. Када је реч о домаћем шампионату црвено-беле су са 14 победа и свега четири пораза сезону завршиле на позицији број три, али услед прекида такмичења нису имале прилику да шампионски пехар бране кроз плеј-оф.

Када је реч о новој сезони која би на јесен требала да стартује за сада је само познато да наш клуб неће бити део регионалног такмичења за сезону 2020/21. Наиме, како је објављено на званичном порталу женског регионалног такмичења Србију ће у ВАБА лиги наредне сезоне представљати новосадска екипа 021 и Партизан 1953 из Београда. Уз то на сајту се истиче да право за додатно аплицирање у регионалном такмичењу имају још само званични псвајач дупле круне у српској кошарци ЖКК Краљево 1999 и екипа Радивој Кораћа. Треба напоменути да се нигде не наводи зашто наш клуб следеће сезоне неће бити део елитног регионалног такмичења, док са друге стране нејасна је ситуација и да је Партизан 1953 који је домаћи шампионат окончао само са једном победом више у односу на тим који се налазио у зони испадања добије предност у односу на бољепласиране тимове.

Сигурни чланови ВАБА лиге у сезони 2020/21 су: Будућност Бемакс Подгорица (Црна Гора), Цинкарна Цеље (Словенија), РМУ Бановићи (Босна и Херцеговина), Орлови Бањалука (Босна и Херцеговина), Монтана 2003 (Бугарска), Берое Стара Загора (Бугарска), 021 Нови Сад (Србија) и Партизан 1953 Београд (Србија)

Повезане вести

Leave a Comment