Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоРагби

Без победника у дуелу вечитих ривала

Након пуно проблема и перипетија изазвани корона вирусом, данас је коначно почела Супер Лига Србије и то по први пут вечитим дербијем. Првенство Србије у рагбију 13, 19-то по реду, почело је у првој недељи марта, квалификацијама за Супер Лигу Србије. Пре короне, квалификације су завршене, али се на почетак најјачег Српског такмичења чекало више од три и по месеца.

Почетак утакмице, може се рећи готово по традицији ове сезоне припао је Партизану. Повели су црно бели врло рано, већ у 7 минуту са 6-0. Звезда је смањила водство гостију пет минута касније на 6-4. У 17 минуту Партизан је повећао предност на 10-4, али звезда убрзо одговара другим есејем и приближава се у 21 минуту на 8-10. У другом делу првог полувремена, црвено бели су били много конкретнији и са два есеја Милоша Ћалић и Рајка Трифуновић и голом Владислава Дедић одлазе на одмор са предношћу од 18-10.

У другом полувремена Партизан је са три есеја у првих 20 минута у потпуности преокренуо резултат. Дошли су црно-бели у предност од 24-18, и ту предност су држали све до краја. Два минута пре краја утакмице Драган Јовановић је положио лопту у есеј простор Звезде, али ауторитативни судија КИкановић није признао овај есеј јер је претходно одиграно напред лоптом од стране играча Партизана. У следећем нападу Звезда је изједначила резултат на 24-24. Имала је Звезда у последњем минуту шансу за побуду, али је Воја Дедић промашио шут из казне са 50 метара.

РЛК Црвена звезда – Р13К Партизан 1953 24:24 (18:10)
Стадион: Спортски центар „Инге“. Гледалаца: 100. Судија: Владан КИкановић (Београд)

РЛК Црвена звезда: Рајко Трифуновић, Марк Пулен, Александар Ђорђевић, Денис Ченгај, Валентино Миловановић, Војислав Дедић, Владислав Дедић, Владица Николић, Вук Штрбац, Милош Ћалић, Миодраг Томић, Никола Ђурић, Стефан Недељковић. Резерве: Марко Јанковић, Ненад Жујић, Балша Жарковић, Доротеј Дадо Арнолд.

Р13К Партизан 1953: Драган Јанковић, Ненад Манојловић, Александар Павловић, Владимир Милутиновић, Павле Војиновић, Бранко Чарапић, Џавид Јашари, Владо Кушић, Михаило Илић, Душан Милутиновић, Михаило Стоиљковић, Стеван Стевановић. Резерве: Денис Бибић, Енис Бибић

(извор/фото: ragbiligesrbije.rs)

Повезане вести

Leave a Comment