Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Велико признање за Звездине бисере

На основу процене специјализованог сајта „Трансфермаркт“, наши бисери – Жељко Гаврић и Вељко Николић налазе се у врху фудбалера по проценту раста цена у односу на период јул 2019 – јул 2020.

Црвена звезда је током пролећа указала прилику Николићу и Гаврићу, момцима који су феноменалним односом према дресу, али и сјајним партијама на терену, вратили то вишеструко. Није то прошло незапажено европској јавности, па се Гаврић нашао и међу сто кандидата за освајање награде „Златни дечак“, а и о њему и о годину дана старијем колеги из везног реда се говори као о фудбалерима који су потенцијали за велика дела.

Наравно, треба узети у обзир да је „Трансфермаркт“ сајт који даје оквирне процене, али је чињеница дасу талентовани фудбалери, који су поникли у нашој Омладинској школи, показали огроман напредак у претходној сезони.

Гаврић се по „скоку“ налази на високом дванаестом месту. Процена његове тржишне вредности у овом тренутку је три милиона евра, што је за 5900.0 % више у односу на оно колика је била претпоставка да је вредео пре само дванаест месеци. Тада је био процењен на свега 50 хиљада евра, а фудбалер који је после феноменалне полусезоне у Графичару, добио шансу у Црвеној звезди, на 11 мечева постигао је гол и забележио две асистенције.

Николић је двадесети, а претпоставка његове вредности је два милиона евра. Он је пре годину дана био процењен, као и Гаврић, на 50 хиљада евра, а сада се то повећало за 3900.0 % у односу на тад. Он је током ове сезоне на 12 мечева постигао гол и асистирао.

Наравно, Звездини бисери у овом тренутку, у пракси, вреде много више, као што је то био и случај пре годину дана, када нису били толико познати светској јавности. Ипак, да поседују квалитет и потенцијал, то није спорно.

Међу играчима којима је по проценту највише порасла цена су такође неке од будућих звезда европског и светског фудбала: Сержињо Дест (Ајакс), Едмонд Тапсоба (Леверкузен), Маркос Пауло (Флуминенсе) и многи други.

The post Велико признање за Звездине бисере appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment