Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Учинак Звездиних играча на позајмици

Црвена звезда је током сезоне имала дванаесторицу фудбалера на каљењу, не рачунајући момке који стасавају у Графичару.

Имали смо чак три позајмљена голмана – Николу Васиљевића, Александра Станковића и Милоша Гордића. Високи чувар мреже из Ниша је током јесени био део Црвене звезде, а зимус је позајмљен клубу из ког је дошао у наше редове – Раднику. Бранио је осам пута за тим из Сурдулице током пролећа и примио 12 голова. Станковић је такође током јесени био део тима који је тада предводио Владан Милојевић, али је на полусезони позајмљен Напретку, за који је током пролећа бранио само једном и то у последњем колу против Спартака, када је успео да сачува сопствену мрежу. Гордић, најмлађи од поменуте тројке, је јесен провео у дресу ГСП Полета са Дорћола, у чијем дресу је био феномелан и скренуо пажњу на себе у потпуности. Током зимске паузе, стигао је позив шабачке Мачве, а голман рођен 2000. године је на три меча примио десет голова.

Стефан Хајдин, високи леви бек, сезону је провео у Вождовцу. Био је стандардан у редовима „Змајева“ и на 26 мечева постигао два гола уз три забележене асистенције. Дејан Мелег је фудбалску годину провео у Нишу. Одиграо је 21 утакмицу и пет пута послао пас који је претворен у погодак. Ерик Јирка је такође био у Радничком из Ниша, али само у првој полусезони – тада је на 16 мечева постигао четири гола и забележио исто толико асистенција. Током зиме, одлази на ново каљење, у пољски Горник где на 13 сусрета поново показује респектабилну ефикасност и постиже четири поготка.

Милан Јевтовић је током јесени био део Црвене звезде, али је отишао у кипарски Апоел у зимском прелазном року. Током пролећа, дрес клуба у ком наступа и Вујадин Савић носио је шест пута и за то време успео једном да асистира. Дејан Видић, робусни центарфор, после јесени у Графичару, добио је прилику на великој сцени – у Напретку. Током пролећа носио је дрес крушевачког тима четири пута.

Четверац омладинаца који је у сезони 2018/19 бранио боје нашег клуба у Лиги шампиона за младе, а који је прошлог лета отишао на каљење је – Ненад Аџибаба, Матеја Стојановић, Лука Великић и Његош Купусовић.

Аџибаба је провео сезону у Земуну и одиграо 21 меч. Успео је да постигне погодак и три пута асистира. Високи Стојановић се калио у Бачкој, наступивши укупно 14 пута за тим из Војводине и забележивши један пас који је претворен у погодак.

Великић је сезону провео у омладинском тиму Валенсије, док је Купусовић наступио три пута за немачког друголигаша – Ауе и успео да постигне погодак у зауставном времену у мечу против Бохума.

The post Учинак Звездиних играча на позајмици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment