Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Освојили смо све

Феноменална недеља је иза наше петлиће и четири претпетлићке селекције. Најмлађи полазници наше Омладинске школе су освојили шест турнира одиграних у оквирима граница Србије и још једном демонстрирали фудбалску супериорност у односу на конкуренте.

Упркос томе што је у фокусу тренера из наше школе развој деце, у фудбалском и људском смислу, играчи који стасавају у Црвеној звезди, од малих ногу уче да се победе подразумевају. О томе колико то добро за руком полази Данилу Тешићу, Милану Савковићу, Славиши Шуши, Милану Миленковићу и Ивану Гајићу, говоре резултати, педагошки рад са децом, као и енергија коју сваки дан доносе са собом на терене иза југа Маракане.

Наши петлићи, дечаци рођени 2009. године освојили су турнир у Зајечару. Они су прво ауторитативно прошли групну фазу, потом побеђивали редом Јагодину, Коперникус и нишки Реал у финалу резултатом 6:1. Задовољство више за Тешића биле су индивидуалне награде за његове пулене, па је Вукашин Тамбурић проглашен за најбољег голмана, Милан Видић за првог стрелца, а Матеја Грбић за играча турнира. Екипу су, осим поменуте тројице, чинили још: Матић, Анокић, Перовић, Димтиријевић Тодорић, Д. Адамовић, П. Адамовић, Цвитко и Шћекић.

Годину дана млађи бисери које са клупе предводи Савковић освојили су турнир у Новој Пазови. Они су у финалу савладали Жарково резултатом 1:0, а дрес Црвене звезде носили су: Милићевић, Стојановић, Иванов, Арсенијевић, Кресоја, Паповић, Рајић, Васиљевић, Матановић, Обрадиновић, Фекете, Трубанов и Милић.

Дечаци рођени 2011. године су у финалу турнира у Зајечару савладали ШФ Филип Филиповић из Ниша резултатом 3:1 и остварили импозантну гол разлику 35:1. Шуша је на турнир повео: Поповића, Радивојевића, Јевтића, Икића, Митића, Зељковића, Стојковића, Банковића, Боскана и Ђунисијевића, а индивидуалне награде припале су: Страхињи Поповићу (најбољи голман), Страхињи Радивојевићу (најбољи играч).

Генерација која је освојила два турнира током претходног викенда је она коју предводи Миленковић – 2012. годиште. Прво су освојили турнир у Футогу (на шест утакмица, 33:0 гол разлика), па потом и у Новој Пазови (гол разлика 43:3). На турниру у Пазови, најбољи играч био је Лука Радошевић, најбољи стрелац Душан Живановић, а играли су још: Боровчанин, Витакић, Нешковић, Мрковић, Бјелић, Радојевић, Видојевић и Николић.

Наша најмлађа селекција коју са клупе предводи Гајић освојила је турнир у Врчину, чиме су на најбољи могући начин заокружени дани иза нас. Годиште 2013. у црвено-белом дресу су представљали: Костадиновић, Муњижа, Новаковић, Јевтић, Павловић, Димитријевић, Радановић, Кнежевић, Спасић и Станковић.

The post Иза југа Маракане – Освојили смо све appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Влада јул 2, 2020 at 18:26

Гледао сам 2009,деца лепше играју од првог тима.Свака част тренерима.

Reply

Leave a Comment