Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Банатске варошарије и анализа тренера Слободана Тасковића

Супер лига Србије за стонотенисере у сезони 2019/20 претходног викенда требала је да доживи свој врхунац турниром четири најбоље екипе које су у новобеоградској дворани Спортског центра „Визура“ одлучивале о националном шампиону. У полуфиналном дуелу црвено-бели су убедљиво савладали екипу новосадског Радничког, док је у другом полуфиналном дуелу екипа Баната из Зрењанина очекивано славила против суботичког Спартак Инфостуда. Велико финале било је заказано за на Видовдан, у недељу 28. јуна, али…

…тридесетак минута пре старта великог финала установљено је да капитен СТК Црвена звезда Марко Јевтовић има повишену телесну температуру и сходно одлукама Здравственог кризног штаба, а у вези спречавања ширења вируса COVID-19 донешена је једино разумна одлука да се финални сусрет откаже, а да се наш стонотенисер Марко Јевтовић упути на тестирање.

Непуна два дана касније на друштвеној мрежи Фејсбук објављен је скандалозан текст под насловом „Температура Јефтовића покварила планирано славље Зрењанинаца“, а већ сам наднаслов „Страхом од вируса оправдано одлагање одлуке о екипном прваку Србије у стоном тенису“ показао је шта се може у наставку приче очекивати. Оно што је одмах упало у очи просто је невероватна грешка писца наведених редова. Скандалозно је да неко ко прати српски стони тенис, српски стонотениски шампионат и како се може и видети и предпоставити СТК Банат из Зрењанина не зна да се капитен СТК Црвена звезда и репрезентативац Србије презива ЈеВтовић, а не ЈеФтовић. Уз то, скандалозно је и оптуживање нашег клуба који је наводно у повишеној температури нашег стонотенисера видео спас од, како писац тих редова истиче, сигурног пораза у финалном дуелу. Ипак, да не би смо сада вршили анализу дотичног некњижевног дела, нашим посетиоцима ћемо дати прилику да се у комплетно излагање увере путем „screenshotova“ јер анализа ипак много мање говори од директног утиска који настане читајући оригинал фалсификата.


Поводом свега, спортској јавности се путем нашег портала обратио и тренер СТК Црвена звезда Слободан Тасковић. Његову писану изјаву за портал „mojacrvenazvezda.net“ у којој се осврнуо на целокупну претходну сезону, као и на дешавања уочи, током и после неодиграног великог финала, преносимо у целости:

– „Анализирајући ову сезону 2019/2020 заиста могу бити презадовољан оним што смо постигли.

Женска екипа се вратила у друштво најбољих, Супер лигу Србије и при том смо свесно у екипу поред капитена Неде Кандић и Марије Стајић ставили 12-годишњу Мињу Владимиров која је то искористила на најбољи могући начин. Поред освојене титуле првака државе у својој категорији у појединачној конкуренцији и конкуренцији парова Миња је извојевала велики број победа у Првој лиги Србије од којих треба посебно истаћи одлучујући меч у баражу за Супер лигу против екипе Војводине 2011 из Новог Сада где је у оба своја меча извојевала победу. Она је тиме показала да представља будућност стоног тениса у Србији и верујем да је чека блистава каријера. Велику помоћ сам имао од капитена Неде Кандић. Она ми је била десна рука и њена помоћ младој Мињи Владимиров у њеном развоју у овој сезони је од изузетног значаја. Заиста капитен за пример. Такође и Марија Стајић као најуспешнија наша играчица је дала свој велики допринос остварењу зацртаног циља као и Вера Пејчић и мој колега тренер у клубу Иван Такач који је заједно самном радио са девојкама.

Мушка екипа се пласирала у финале Плеј-офа где смо требали да играмо против екипе Баната из Зрењанина. Циљ је био освајање нове десете по реду титуле првака државе. То финале нажалост није одиграно по одлуци руководства Стонотениског савеза Србије због повишене температуре нашег капитена Марка Јевтовића уочи самог меча што је указивало на постојање сумње на корона вирус што се на жалост показало исправним. Марко је хитно упућен на тестирање и на жалост резултат је позитиван. Тренутно је добро нема симтоме и налази се у самоизолацији од 14 дана по налогу доктора без друге терапије.

Оно што мене заиста шокирало је оно што се дешавало одмах након одложеног меча. Уместо да се бар мало забрину за здравље нашег репрезентативца и олимпијца преко друштвених мрежа неки од играча Баната као и неки људи из руководства зрењаниснког клуба су већ прогласили Банат за шампиона а наш клуб оптужили да смо нашли рупу у прописима и намерно исценирали болест нашег капитена како се не би тога дана одиграо финални меч јер се исти играч тобоже преморио у полуфиналу?????

За неверовати је да неко може у ситуацији у којој дневно умиру људи од корона вируса да уопште то и помисли а камо ли да јавно и каже.
Нека је на част свима који су блатили наш клуб и Марка Јевтовића који је да подсетимо и учесник следећих Олимпијских игара у Токију. Да ли је требало да прекршимо налог СТСС о мерама заштите, угрозимо здравље свих учесника да би неко задовољио своје личне амбиције. Заиста тужно и јадно.
„Срам да их буде“.

Чињеница стоји да је до проглашења Ванредног стања у марту месецу Црвена Звезда била резултатски најбољи тим у лиги са само једним поразом. Банат и Раднички су имали по два пораза. После скоро три месеца паузе у којој нису сви играчи били у истом положају јер су неки могли у свој стамбени простор да поставе сто за стони тенис и колико толико тренирају неки то нису могли. Тако да је и сам наставак сезоне након скоро три месеца паузе је дискутабилан.

Играчи Баната су се најбоље снашли након паузе и до почетка плеј-оф-а заузели прво место на табели

Нама је након паузе пре свега био циљ да играчи буду спремни за плеј-оф и успели смо да пажљивим планирањем тренажног процеса након прекида ванредног стања да доведемо наше играче у добру форму пред сам почетак доигравања што се и показало у мечу полуфинала са екипом Радничког из Новог Сада коју смо победили са 4:1. Лично сам убеђен да би и у финалу тријумфовали. Били смо спремни за титулу.

Оно што нас као и све љубитеље стоног тениса занима шта ће се сада догодити са финалом. Свакако, све је на одлуци Стонотениског савеза Србије. Лично сматрам да постоје 3 могуће солуције:
– Да се игра нови меч што је вероватно најмања вероватноћа обзиром на пораст заражених и увођење нових мера од стране кризног штаба;
– Да се не прогласи првак државе за ову такмичарску сезону;
– И да се оба клуба прогласе шампионима што је могуће иако се до сада то никада није десило у нашем спорту.

Оно што сигурно нећемо прихватити да савез неком својом одлуком прогласи Банат за шампиона. За то не постоји правно упориште ни у једном правном акту. Мислим да се то неће ни десити. Људи у савезу врло добро знају да смо ми урадили све у складу са мерама које је савез прописао, а одлуку о неодржавању меча је донео савез а не Црвена звезда. Тако да ми као клуб не можемо да будемо кажњени за одлуку коју је донео савез.

Да нагласим у мерама објављеним на сајту савеза 24. јуна стоји:

„У случају да се код било ког спортисте или тренера појаве симптоми, такмичење се прекида“.

Чињеница је да меч званично није ни почео, протокол меча није направљен играчи обе екипе били су на месту догађаја, а Стонотениски савез је донео одлуку о прекиду. Све је кристално јасно. Ми не можемо бити кажњени због прекида.

Желео бих још нешто посебно да нагласим, а везано је за Николу Стругаревића. Заиста сам поносан на тог момка. Дошао је пре годину дана управо из зрењанинског Баната у јако лошем стању. Пре свега у психолошком. Свашта је тамо проживео. Заједно смо током ове сезоне много радили и причали. Тешко је било задобити његово поверење. Једном сам му мало у шали а више у збиљи рекао да је он мој највећи тренерски изазов. Знао сам колико може, а не даје ни пола од тога. Након годину дана рада на свим пољима, у полуфиналу плеј-оф-а је показао заправо сав свој потенцијал. Сада је једна потпуно друга особа. Срећан је и задовољан како у спорту, тако и у животу – верен је за капитена наше женске екипе Неду Кандић. Сјајан су пар. Убеђен сам да његово време тек долази. Заиста сам срећан због њега.

Марко Јевтовић је мој играч од самог почетка, од њега се и очекивало да носи екипу што фантастично и ради. Сада му је тешко због свега али сам сигуран да ће победити корону. Сви смо уз њега.

И остали играчи из екипе Радоњић, Тоађер, Роп и Машовић су дали свој допринос.

Сви заједно и девојке и момци смо велики звездаши и живимо и радимо као једна велика породица.

Све у свему једна јако добра сезона за наш клуб и овим путем бих хтео да се Вама лично захвалим јер је портал Моја Црвена звезда био увек уз нас.

Слободан Тасковић“

Портал „mojacrvenazvezda.net“ захваљује се тренеру Тасковићу, као и свим девојкама и момцима члановима СТК Црвена звезда на одличној и плодоносној сарадњи током минуле сезоне. Црвено-беле грације су након само годину дана одсуства поново у српској стонотениској елити, а остаје нам да сачекамо и одлуку СТСС-а након које ће бити јасна судбина мушког суперлигашког финала.

Свакако не треба жалити за шансом која се указала да црвено-бели освајањем десете шампионске титуле у историју клуба пришију изнад грба прву златну звездицу. Ови момци предвођени тренером Слободаном Тасковићем сигурно ће све учинити да наредне године у ово време можемо рећи да је Црвена звезда стонотениски шампион Србије.

Све оно што су наши спортски противници из Зрењанина писали након оправдано отказаног финалног дуела говори по нешто и о нама и о њима, јер колико год Они били актуелни шампиони, колико год били фаворити на папиру, ипак се плаше Црвене звезде.

Црвена звезда је име шампиона…

Повезане вести

Leave a Comment