Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мркела: „Поносни смо на сезону за нама“

Спортски директор Фудбалског клуба Црвена звезда Митар Мркела објаснио је достигнућа која је тај тим остварио у последњим сезонама.

Човек задужен за трансфер политику у Црвеној звезди се првобитно осврнио на минулу кампању у којој је тај клуб освојио 31. титулу првака земље.

– „Поносни смо на сезону за нама. Трећа титула у низу. То се у 75 година историје Звезде десило тек трећи пут. Притом играли смо групну фазу европских такмичења такође трећи пут заредом. Омладинци су други пут играли Лигу шампиона захваљујући успесима првог тима. Притом освојили смо триплету, шампиони су кадети, омладинци и први тим. Може ли више? Веома тешко, али ми ћемо покушати“ – рекао је Мркела.

После три године у Звезди, Мркела је сумирао утиске до сада и истакао да је у питању био веома добар рад клуба.

– „Мени је ова трећа титула у низу за три године у клубу. Веома сам поносан на ту чињеницу. Притом су те титуле потврђене играњем групне фазе Лиге шампиона и Лиге Европе. У Лиги шампиона смо освоји седам бодова што до ове сезоне нико на Балкану није успео. То је показатељ да се не ради само о надмоћи у лиги. Ретки су спортски директори европских клубова који могу да се похвале таквим резултатом. Ипак, знам да Звездина публика жели нове успехе и зато сам окренут ономе што следи“ – казао је Мркела.

Полемика у вези са тим ко је бољи између Звезде и Партизана, а спортски директор црвено-белих нема дилему и истиче да је у јавности доста искривљена слика по том питању.

– „У првенству од како сам спортски директор имамо позитиван скор. Забележили смо две победе, пет ремија и само једном смо изгубили. Притом, Црвеној звезди су поништена два регуларна гола у два вечита дербија претходне две сезоне, Бену и Милуновићу, а ту је и гол који је Партизан постигао из офсајда. Од како сам у клубу, у протекле три сезоне укупна бодовна разлика у нашу корист је 70 бодова. У Купу смо морали боље јер смо испадали од Мачве и Партизана, али у свему другом, реално важнијем, смо доминантни“ – истакао је Мркела.

(извор: sportskacentrala.com)

Повезане вести

3 comments

Gogi јул 4, 2020 at 16:06

Jel on ovo stvarno izjavio:

У Лиги шампиона смо освоји седам бодова што до ове сезоне нико на Балкану није успео. То је показатељ да се не ради само о надмоћи у лиги. Ретки су спортски директори европских клубова који могу да се похвале таквим резултатом.

Dal’ on prati fudbal uopste i koliko bodova u LS su osvajali Dinamo,Steaua,Maribor,Hajduk pa i Grcki klubovi koje neki smatraju delom Balkana…Neverovatno da ovako nesto izjavljuje…

Reply
ĐOLE BARI 91 јул 4, 2020 at 11:30

MITO,DOVEDITE MUSU BAROUA IZ BOLONJE I DŽEREMIJA BOGU IZ SASUOLA

Reply
окнарб јул 3, 2020 at 23:23

Или се финанцијски отвори и врати крстичића и ђурићића и покушај довести крунића,радоју ,лазовића или поднеси оставку-Велика би ствар била да уђемо трећи пут у лигу шампиона и добијемо након много год један шпански клуб у групи. У овом прелазном року треба ризиковати,очекујем успијешан након љета 2017 јер сви прелазни роковинакон тога су били промашаји изузев долазка Марина

Reply

Leave a Comment