Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Пешић и Милутиновић пред гостовање Радничком

Светислав Пешић
Светислав Пешић
Светислав Пешић

Тешко гостовање предстоји кошаркашима Црвене звезде. У суботу од 17 сати црвено-бели у Крагујевцу ће одмерити снаге са Радничким. Крагујевчани су дужници изабраника Светислава Пешића пошто су у првом делу сезоне славили у Пиониру.

Црвено-бели су веома озбиљно приступили мечу у „Језеру“ о чему сведочи податак да Звездина експедиција у срце Шумадије путује у петак увече:

– Одлучили смо да путујемо у петак, да спавамо у Крагујевцу како не бисмо ништа ризиковали због огромних снежних падавима. Жеља нам је да екипа потпуно спремна дочека веома важан дуел са Радничким – почео је причу тренер Црвене звезде Светислав Пешић.

Раднички је у минулој утакмици поражен од Широког, па из тог разлога Пешић додатно позива на опрез:

– Две исте утакмице не постоје, тако да се у утакмици у суботу не треба обазирати на то што је Раднички поражен. Форму и квалитет Радничког никако не треба посматрати кроз тај један пораз. Лига је дугачка, па су такви киксеви могући. Раднички је изгубио од Широког, али је победио Партизан и Цибону и то на страни. Зато смо ми смо свесни квалитета Крагујевчана, а они су посебно опасни на свом терену. Такође, не треба заборавити да име Црвене звезде код свих ривала ствара већи набој, интересовање публике је много веће као и мотивација противничких играча и са тиме морамо да се носимо – нагласио је Пешић.

Стратег црвено-белих пред пут у Крагујевац јасно је истакао циљ:

– И ми имамо велики мотив да забележимо победу. Жеља нам да још више побољшамо нашу игру и да поправимо наш биланс на страни – закључио је Пешић.

Мечу у Крагујевцу посебно се радује Баточинац из редова црвено-белих Андреја Милутиновић, који ће тако имати прилику да се покаже пред својим земљацима.

­– Увек ми је драго да играм тамо. То је као повратак својој кући с’ обзиром да сам пет година тренирао у Крагујевцу. Увек желим да се пред, условно речено, својом публиком покажем у добром светлу и зато се надам да ћемо пружити добру игру – каже Милутиновић.

Талентовани шутер веома респектује екипу Радничког, тренера Мирослава Муту Николића и додаје:

– Одлична су екипа која се бори за улазак у Европу. Додуше, изгубили су једну од вајжнијих утакмица, али то никако не сме да нас завара. У великој мери су подигли форму у односу на почетак сезоне, а њихов успон почео је управо од наше међусобне утакмице у Пиониру у првом делу сезоне. Американци у редовима Крагујевчана су ударне игле. Сајмон је свакако први играч екипе, али никако не треба да заборавимо ни Скота који је у првом мечу убацио 28 поена и практично сам донео тријумф Радничком. Ако будемо играли квалитетну одбрану и зауставимо двојицу Америкабаца, за корак ћемо бити ближи победи – констатовао је Милутиновић.

Повезане вести

3 comments

VeljaFCRS феб 3, 2012 at 15:46

Zasto ne mogu da udjem,da se ulogujem na svoj profil niti da se registrujem…sta se desava?!

Reply
delija86 феб 3, 2012 at 14:34

e jbg znaci mora da se bira izmedju fudbala i kosarke,srecno momci

Reply
coa991 феб 3, 2012 at 20:00

Imas brate reprizu fudbala u 20:45, sve moze da se odgleda 😀

Reply

Leave a Comment