Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДруги пишуНајновијеТрансфери

Гаврил Суботић и Иван Басара појачали Црвену звезду

Ватерполо клуб Црвена звезда добио је два велика појачања за наредну сезону.

Нема сумње да ће нова ватерполо сезона у Србији бити веома занимљива и вероватно најквалитетнија у последњих пет година. Већ неко време се помиње могућност да Милош Ћук појача Нови Београд, у који је стигао и Драшко Гогов, а да ће Страхиња Рашовић заиграти за Раднички из Крагујевца. Одговор на та, за сада само потенцијална појачања, спремила је и Црвена звезда. Наиме, црвено-бели су на званичном Инстаграм налогу објавили да су уговор са Звездом потписали Гаврил Суботић и Иван Басара.

Некадашњи играчи Партизана ће појачати тим Игора Милановића, али још увек није познато на које играче из прошле сезоне рачунају црвено-бели.

Суботић је повремени репрезентативац Србије, који ће сигурно више простора имати у наредним годинама. Поникао је у Јадрану, а потом се преселио у Београд, где је наступао за Партизан. Од 2016. је био члан италијанског Посилипа, затим је појачао московски Динамо и у прошлој сезони је носио капицу мађарског Солнока.

Управо из Мађарске стиже и Басара, а 32-годишњи ватерполиста је каријеру започео на Ташмајдану, у школи Ватерполо клуба Београд, а у наставку богате каријере је наступао за Војводину, Партизан, Раднички и од 2015. за мађарске клубове Печуј, Сегед, АВУС и Сентеш.

Црвена звезда је и прошле сезоне имала јако добар састав, али црвено-бели још увек нису открили да ли ће Никола Рађен, Милош Вукићевић и други играчи наступати за Звезду и у наредној сезони. Пре Суботића и Басаре, за црвено-беле су потписали талентовани ватерполисти Партизана, Петар Смиљевић и Лазар Вићковић. Како незванично сазнајемо, руски ватерполисти, Иван Гусаров и Виктор Иванов, нису више чланови црвено-белих, док су на излазним вратима и Вељко Танкосић, Василије Мартиновић, као и Марко Јанковић, који би могао да се врати у Шабац.

(извор/фото: vaterpolovesti.com)

Повезане вести

Leave a Comment