Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Гасе се Звездини сениори?

Оно што већ неко време знамо, али нисмо хтели пре времена да објавимо, добило је данас свој епилог на онлајн седници Скупштине Савеза за хокеј на леду Србије (СХЛС).

Наиме, под тачком разно тема је била могуће повлачење сениорског погона Црвене звезде из регионалног такмичења, а што аплицира да црвено-бели не би играли ни међународна такмичења (Континентал Куп). Разлог је, наравно, финансијске природе.

Наиме, по свим сазнањима које наш портал поседује, председник Црвене звезде, Горан Ђаковић, налази се на прекретници око даљег улагања у наш хокејашки клуб. Ово се посебно односи на сениорски састав који није јефтин (иако је јефтинији у односу на сениорске саставе других хокејашки развијенијих земаља), а познато је да је г. Ђаковић већ годинама уназад јако пуно улагао у Црвену звезду и тиме допринео да наши хокејши постигну завидне резултате у свим категоријама.

Колико је хокејашкој јавности познато, до сада су се сви сениорски састави, изузев Црвене звезде и Војводине, угасили, па је лига спала на два слова. А сада, када је и Црвена звезда на ивици гашења сениорског погона, на седници СХЛС-а је, гле чуда, констатовано да би то довело до угрожавања сениорске лиге (као да до сада није била угрожена) и да би негативно утицало на развој млађих категорија (као да гашење сениорских погона Партизана, Витеза, Спартака, НС Старса и других није никада негативно утицало на те млађе категорије).

Елем, како је догорело до ноктију овим могућим гашењем сениора Звезде, предложено је на ССкупштини СХЛС-а да се кроз радне састанке клубова чланова СХЛС-а и руководства СХЛС-а пронађе решење за потенцијалне потешкоће.

Са друге стране, остаје нам да видимо шта ће господин Ђаковић и остали у СКХЛ Црвена звезда да ураде и да ли ће ово стање бити превазиђено или ће сениорски хокеј у Србији, гађењем Црвене звезде, у потпуности умрети.

(извор/фото: czbg.net)

Повезане вести

Leave a Comment