Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Мркела: Примарни циљ је титула

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела изнео је прва очекивања пред почетак летњих припрема, које ће наша екипа одрадити на Дивчибарама.

Као и сваке године одлазимо на припреме пуни ентузијазма да се спремимо за нову сезону где су нам циљеви исти као и сваке године. Црвена звезда је клуб који има највише захтеве. Првенствено је циљ титула првака Србије, потом желимо да се добро представимо у Европи и да играмо групну фазу европских такмичења. Наравно имамо амбиције и у купу, тако да од ових припрема очекујем да одрадимо све оно што је тренер Станковић замислио и да све то прикажемо у првенству – нагласио је Мркела.

Припреме, због ситуације са корона вирусом, почињу касније од уобичајеног, а Мркела верује да ће играчи ући спремни у првенствене дуеле.

– Дугачка пауза је била и током самог првенства када је прекинуто у марту. Та двомесечна пауза је сигурно оставила трага. Ми смо покушали да, у оном периоду после те паузе, већ мислимо и на ове припреме. Доста тога је одрађено што је било зацртано. Верујем да су играчи релативно спремни и да ће у наредне три недеље до почетка првенства имати могућност да дораде те ствари које се од њих очекују и да потпуно спремни уђу у првенство.

Мркела је истакао да је задовољан до сада урађеним прелазним роком.

– Ја сам пре свега задовољан и играчким кадром који већ имамо. Ти фудбалери су нам донели титулу првака као и Лигу шампиона. Свакакао да смо са Спиридоновићем и Катаијем јачи и да се сада заврши прелазни рок, био бих задовољан. Међутим, период за трансфере је дугачак, дужи него иначе, завршиће се почетком октобра. Што се тиче одлазака, али и долазака, биће све успореније него што смо навикли ранијих година због целе ове ситуације. Пратићемо све и реаговаћемо у складу са тим.

Наш спортски директор такође не крије задовољство што се Звезда припрема за следећу сезону баш у Србији.

Сигурно је да ћемо имати одличне услове на Дивчибарама. Имали смо их и прошле године на Златибору. Ове године је то друга планина, долазимо у нов хотел и нов терен и сигурно је да ћемо имати квалитетне услове за рад. Потрудили смо се да, у оквиру могућности које нам пружа наша држава, организујемо добре тренинг мечеве, тако да верујем да ћемо ући спремни у првенство – завршио је Мркела.

 

Повезане вести

Leave a Comment