Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКошаркаНајновијеТрансфери

Обрадовић: „Хол ће бити изненађење“

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс овог лета појачала се четворицом кошаркаша. На Мали Калемегдан стигли су Лендри Нноко из берлинске Албе, Џордан Лојд доскорашњи кошаркаш Валенсије, а из редова вечитог ривала стигао је Кори Волден. Последње појачање стигло је из Грчке. Црвено-белу опрему задужио је Ленгстон Хол који је претходне три сезоне наступао за Промитеас из Патре, а кога је тренер Саша Обрадовић добро упознао током прошлогодишњег Еврокуп.

Управо је тренер Обрадовић за „Спортски журнал“ говорио о најновијој клупској еквизицији и наговестио шта увездашка јавност од њега може да очекује:

– „Три године је Хол провео у Грчкој. Требало му је времена да се у потпуности пребаци на европску кошарку и захтеве које она тражи. Тај период адаптације је сада далеко иза њега. Од свих играча о којима смо размишљали и који су нам били доступни Хол се највише уклапао у профил који нам је неопходан. Опасан је, може да нападне из пика, али његова прва идеја је да разигра екипу. Одличан је асистент што је карактеристика о којој посебно водимо рачуна приликом склапања мозаика екипе. Не могу сви да буду скорери, мора да постоји неко везивно ткиво. Поред Волдена и Лојда морамо у спољној линији да имамо некога ко више размишља као плеј, а Хол то може. Има велику кошаркашку интелигенцију.“

Обрадовић је навео да Хол има и много простора за напредак иако већ сада има квалитет за Евролигу:

– „Уверен сам да ће навијачи бити пријатно изненађени.“

Јадно је да Саша Обрадовић има визију у којој преферира поливалентне играче:

– „Позиција стриктно плеја полако се губи. Све је мање плавих плејмејкер посебно у европској кошарци. Самим тим тешко је на тржишту носити се са неким тимовима који имају више могућности да доведу правог плеја као што су рецимо Пангос или Хермансон који су овог лета изузетно наплатили свој квалитет. Чак и Хермансон који је и нама био интересантан није класичан плеј. Поливалентне играчи омогућавају да изнесеш захтеве које доноси велики број утакмица. У сваком случају имам идеју да у организацију игре укључим и једног младог домаћег играча.“

Коцкице новог тима Црвене звезде полако се склапају. Комплетна црвено-бела јавност има велико поверење у тренера Сашу Обрадовића и сигурни смо да ће предстојећа сезона донети много радости свима којима је црвено-бела боја на срцу.

Повезане вести

Leave a Comment