Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Здравствени протокол клубова Евролиге током пандемије COVID-19

Кошаркашка породица и сви чланови Евролиге тешко су погођени пандемијом вируса Ковид-19 који је зауставио спорт и прекинуо такмичарску сезону 2019-2020 пре њеног краја.

Пандемија је и даље у току, а како би се нашло прихватљиво решење и кошарка вратила на терене и током пандемије и почетка такмичарске сезоне 2020-2021. клубови који играју Евролигу у наредној сезони, међу којима је и вишеструки освајач АБА и Суперлиге – КК Црвена звезда мтс, током јула месеца обавили су више разговора и консултација на ову тему.

Евролига и њени клубови постигли су договор око јединственог “пакета” и сета смерница као одговор на глобалну пандемију Ковид-19, чији је циљ да на најбољи могући начин дочекају навијаче у дворанама чим околности то дозволе.

С обзиром да евролигашки клубови делују у 15 различитих држава са различитим прописима националних здравствених власти, смернице су својеврсни водич, скуп идеја, препорука и принципа које сви „Turskih Airlines EuroLeague“ и „EuroCup“ клубови могу да примене у својим халама у наредној сезони.

Конкретно, клубови су размотрили различите аспекте како би повратили поверење јавности и навијача и охрабрили их да присуствују догађајима уживо и учинили им погоднијим присуство утакмицама у светлу новонастале ситуације на континенту.

Имајући то у виду, клубови и лига су између осталог препоручили следеће кораке:

Распоред приступа арени: Улаз у арену током одређеног времена и ширење што више физичких приступних тачака у халама:
Тестирање (Испитивање) и управљање циркулацијом навијача: Клубови ће омогућити тестирање температуре на приступним тачкама и улазима у дворану, као и управљање спољном и унутрашњом циркулацијом навијача, како би се побољшало социјално дистанцирање током целог трајања догађаја.
Наменски протоколи за санирање арене: побољшати целокупну чистоћу у хали, увођење санитарних протокола и пружање заштитне одеће радном особљу и аштите гледаоцима током боравка у хали.
Епидемиолошка експертиза: Посаветовати се са стручњацима за епидемиологију како би подржали и помогли имплементацију сигурносних протокола.
Флексибилна места за социјално дистанцирање: Стварање програма и шеме за седење ради различитих мера физичког дистанцирања, када је то потребно, како би се омогућило власницима сезонских карата да уживају у игри са својих резервисаних места у најсигурнијем окружењу и у складу са међународним и / или локалним прописима.
„Hands-free“ технологија: Убрзајте усвајање таквих мера као што су онлајн куповина без папира или безготовинско плаћање да бисте ограничили гужве, дуге редове и додирне тачке.
Прилагодљиви начини плаћања улазницама: Дати навијачима потребну флексибилност у непредвидивим временима, нудећи креативне услове плаћања.
Затражити помоћ навијача: Убрзати усвајање иновативних мера за ангажовање навијача, питајући и њих за мишљење о горе наведеним мерама и узимајући у обзир њихов увид приликом дизајнирања нових мера у овим околностима.
Транспарентна и доследна комуникација: Обавештавајте љубитеље кошарке и навијаче о свим предузетим мерама како би се осигурала њихова удобност и сигурност након што су врата хале отворена. Побринути се и осигурати да знају све протоколе унапред ће бити кључно за успешан повратак утакмицама уз присуство публике и њихово праћење уживо.

Комплетан здравствени протокол можете прочитати и на званичном сајту Евролиге:

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague-basketball/news/i/aqi3uji86ilogved/euroleague-basketball-clubs-set-pandemic-response-guidelines

КК Црвена звезда мтс

The post Здравствени протокол клубова Евролиге током пандемије Ковид-19 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment