Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Трофејни подсетник: Сребро Немање Мајдова на ОИ младих у Кини

Лето 2020. сви у џудо спорту памтићемо као период без спортских такмичења због добро познате ситуације која влада не само у нашој земљи већ и у читавом свету.

Док се сви наши спортисти тренирају и вежбају, припремајући се за неко боље време наравно поштујући све мере приписане од стране струке #будиодговоран, право је време да се подсетимо на неке од трофејних момената.

Управо у ово време, пре шест година наш Немања Мајдов освојио је сребрну медаљу у такмичењу мешовитих тимова на Олимпијским играма младих у Нањингу. Мајдов је био најзаслужнији за пролазак свог тима у финале, јер је победио у одлучујућој борби.

Како сада гледа на ову медаљу испричао нам је управо Немања Мајдов, данас најтрофејнији српски џудиста.

Сигурно да је ова сребрна медаља била велико искуство. Тада сам био јуниор и сећам се добро да сам тада успео да освојим прву медаљу за Србију на овом важном такмичењу. Био је то велики ветар у леђа за мене лично, јер сам још једном показао шта све могу. После успеха у Кини, за само 20 дана успео сам да освојим и европски трон – рекао је за клупски сајт Немања Мајдов.

Светске олимпијске игре младих у Нањингу у свему су одговарале Играма на којима се надмећу најбољи спортисти света.

Све је било исто само што су учесници били деца. Практично за све нас ово је био увод у оно што нас очекује на Олимпијским играма. Сваки сегмент је био исти, дочек такмичара,свечано отварање, прослава медаља, буквално све. Изузетно ми је било драго што сам ја освојио прву медаљу за Србију, чиме сам донео свима велику радост. Срећан сам јер смо један тим који победјује показало се тада али и до данашњих дана. Показало се да је Олимпијски комитет Србије као и мој клуб Џудо клуб Црвена звезда одличан тим који заједно остварује историјске резултате – истакао је Немања Мајдов.

The post Трофејни подсетник: Сребро Немање Мајдова на ОИ младих у Кини appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment