Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Валеев: „Бранислав Ивановић иде у Црвену звезду“

Некадаши капитен српске фудбалске репрезентације и актуелни фудбалер и капитен руског Зенита из Санкт Петербурга Бранислав Ивановић напушта овај клуб након више него успешне сезоне у којој је клуб стигао до дупле круне у руском фудбалу.

Како је најавио новинар „Спортсдејлија“ Тимур Валеев, Бане Ивановић је одбио нови једногодишњи уговор са екипом из Санкт Петрбурга и одлучио је да се врати у Србију где ће каријеру окончати у екипи Црвене звезде, екипи за коју навија од малих ногу, а коју из директорске фотеље предводи Звездан Терзић са којим Бане Ивановић има одличне односе још од ере ОФК Београда на почетку његове играчке каријере.

Да ли ће до ове трансфер бомбе у српском фудбалу заиста и доћи, остаје нам да сачекамо и уверимо се у валидност тврдњи руског спортског новинара.

Треба истаћи да је Бранислав Ивановић рођен у Сремској Митровици 22. фебруара 1984. године. Играчку каријеру започео је у екипи Срема из родног града, а 2004. године сели се на Стару Карабурму и постаје играч ОФК Београда. Током зимског прелазног рока 2006. године прелази у московску Локомотиву коју је тада са клупе предводио Славољуб Муслин. Две године касније за суму од 9,7 милиона фунти постаје члан лондонског Челзија, а истовремено био је то и рекордни трансфер до тада када је у питању руски фудбал. Плави дрес Челзија Ивановић је носио до фебруара 2017. године када се поново враћа у Русију и постаје члан Зенита.

Током играчке каријере Бранислав Ивановић је са екипом Локомотиве освојио руски куп 2007. године, а права жетва трофеја уследила је са екипом лондонског Челзија. Освојена је Лига шампиона 2012, Лига Европе 2013, три Премијер лиге 2010, 2015. и 2017. Три трофеја у ФА купу (2009, 2010, 2012), Лига куп 2015. године и Комјунити шилд 2009. Као играч Зенита окитио се титулом 2019. године, да би у недавно окончаном шампионату освојио дуплу круну.

Повезане вести

Leave a Comment