Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеТрансфериФудбал

Навијачи прашке Спарте: „Канга иде у бољу екипу“

Гелор Канга је после две сезоне напустио прашку Спарту. Фудбалер из Габона се враћа у Црвену звезду где је играо од 2016. до 2018. године.

Његов одлазак је главна тема на форумима навијача Спарте. Нема сумње да је офанзивни везиста оставио траг иако није освојио ниједан трофеј. Одиграо је 60 утакмица у свим такмичењима и дао 25 голова.

– „Волим Кангу и волео бих да остане у клубу, али могу да прихватим чињеницу да Томаш Росицки (спортски директор прим. аут.) и господин Котал (Вацлав Котал, тренер) желе да преобликују Спарту, а Канга је за њих само привремено решење. Слажемо се да је Кангин долазак било јединствено решење за чешку лигу. Његов рад у одбрани је раван нули, али је њгов допринос далеко премашио недостатке. Не мислим да ћемо да имамо бољег играча од Канге“ – написао је једадан од навијача на форуму где се окупљају присталице Спарте.

Иако се многи слажу да је одлазак Канге губитак за чешки клуб, има и оних који сматрају да то и није неки проблем.

– „Канга је одличан играч, али човек који нигде не продужава уговор, тако да може да добије што више новца када оде. Спарта је постојала пре Канге (много успешнија) и постојаће после њега“ – јасан је један од навијача.

Иначе, многи навијачи су незадовољни како руководство води клуб. На форуму је било неколико оштрих коментара на рачун Томаша Росицког. Кап у пуној чаши је био одлазак Канге.

– „Страшна срамота за наше руководство. Изненађен сам што га Славија није узела. Добили би одређени квалитет за пристојан новац и страшно би нас газили. Изненађен сам што то није искористила. Волео бих да Канга оде у Црвену звезду. Биће у бољој екипи и клубу који много боље функционише“ – истакао је један навијач.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/navijaci-sparte-kanga-ide-u-bolju-ekipu-224967/

Повезане вести

Leave a Comment