Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Миодраг Гроф Божовић о повратку Катаија и Канге у Црвену звезду

Некадашњи тренер Црвене звезде, Миодраг Гроф Божовић, задовољан је што су се у Љутице Богдана сетили овог лета да врате двојицу његових бивших ученика, Александра Катаија и Гелора Кангу.

Катаи се у Београд вратио из Лос Анђелеса, после необичне ситуације и отказа који је добио због коментара његове жене Тее на друштвеним мрежама. Канга је играо у Европи, за прашку Спарту, а на стадион “Рајко Митић” долази као слободан играч.

– „Није ме изненадило да су се вратили у Црвену звезду, јер су оставили одличан утисак у првом периоду. Катаи има све квалитете које би требало да има играч на његовој позицији: Изванредан последњи пас, дриблинг, ударац и левом и десном ногом. Питање је само шта хоће, али несумњиво је екстра квалитет“ – рекао је Божовић за „Спортски журнал“, а потом је одмах објаснио и на шта је тачно мислио:

– „Јесте било ситуација да ме изнервира на тренингу, али увек се то дешава. Посао ми је да извучем најбоље из играча, а некада у таквим тренуцима фудбалеру није јасно зашто му се говори. Док је био у Звезди, Катаи је показао делима да нисам џабе причао о његовим квалитетнима.“

Божовић је по одласку из Звезде остао у контакту само са Кангом, не и са Катаијем.

– „Нисмо се чули, далеко је био. Са Кангом сам повремено на вези.“

Габонца је довео у Звезду управо Божовић, пошто га је познавао из Ростова. Канга је међутим најбоље партије у црвено-белом дресу пружао када је искусни стручњак отишао из Звезде, а на његово место дошао Владан Милојевић.

– „Канга је код Милоја био један од назаслужнијих за улазак у Лигу Европе, зна се шта је урадио против Краснодара и Спарте. Сугурно да је и он понео лепе успомене, зато се и вратио. Канга је и код мене играо изванредно, остао је у првом плану онај незаслужени црвени картон против Лудогореца. Сви су га гледали по томе. Његови квалитети никад нису били спорни, може много да помогне Звезди“ – закључио је Божовић.

Он је до недавно тренирао Крила Совјетов, али је добио отказ у самом финишу шампионата, после пораза од Зенита. Тим из Самаре је ипак на крају испао из лиге, а Божовић чека нову понуду.

https://www.maxbetsport.rs/grofbozovic-hvali-i-upozorava-katai-i-kanga-u-zvezdi-mogu-mnogo-ali-225060/

Повезане вести

Leave a Comment