Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ускоро следе нова улагања у стадион „Рајко Митић“

Фудбалски клуб Црвена звезда је у протекле три године имала добре резултате у Европи пошто је у свакој од тих сезон играла у европским такмичењима, прво у Лиги Европе, а затим и два пута у низу у Лиги шампиона. Како се усталио пласман у клупска такмичења, тако се улагао новац и у стадион „Рајко Митић“ како би се испунили стандарди УЕФА и побољшала његова функционалност. Осим радова на самом стадиону, направљен је и већи паркинг поред њега, затим су оспособљени и терени за Омладинску школу, а у току је и градња медико блока. Све ово су само неки од пројеката о којима се причало у управи клуба.

У Црвеној звезди имају намеру да у наредном периоду уштеде на потрошњи стује, као и да стадион буде еколошки ефикаснији уградњом фотонаменских панела на крову којим би могло да се уштеди 2,8 гигавата електричне енргије. Ово није мало улагање и црвено-бели ће морати да издвоје чак 2,2 милиона евра. Тај пројекат ће за клуб бии исплатив на дуже стазе.

Још један од пројеката је и извођење три артеска бунара за омалдинску школу, тачније за наводњавање три терена која су намењена школи и младим играчима, затим главног терена и “кавеза“. У клубу имају јасну рачуницу и за овај пројекат пошто њихови постојећи системи троше 20.000 литара воде на сат, док би се коришћењем бунара ти трошкови смањили на само 10 одсто од постојећих.

(извор: srbijadanas.com)

Повезане вести

Leave a Comment