Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда исплатила Лас Палмас, Хадерсфилд…

У финансијском извештају Црвене звезде, објављеном на сајту Агенције за привредне регистре (АПР), евидентиран је дуг од 32.174.409 евра, закључно са последњим даном 2019. године.

То је укључивало и обавезу плаћања дела обештећења Лас Палмасу за Матеа Гарсију, Хадерсфилду за Раџива Ван ла Пару, БАТЕ Борисову за Мирка Иванића…

У међувремену, то је измирено, па шампион Србије више нема цех према клубовима из Шпаније, Енглеске и Белорусије.

Измиривањем тих обавеза, Црвена звезда мирно чека контролу УЕФА, без бојазни да би могла да постане предмет дисциплинских органа. За Гарсијину куповину дуг је био највећи, износио је милион евра. Код Хадерсфилда и БАТЕ Борисова у питању су биле суме од по 300.000.

Ипак, да ли је дуг сада мањи од 32 милиона евра – није извесно. Финансијски биланс односи се на прошлу годину, а у међувремену било је доста трошкова, без великих прихода од трансфера. Овог лета Црвена звезда још није продала ниједног фудбалера, зимус само Марка Марина Ал Ахлију.

Трансфери су неопходни Црвеној звезди за „преживљавање“ до евентуалних прихода од УЕФА такмичења. Дугачка је листа потенцијалних одлазака, а на Маракани највећи прилив новца могу да очекују случају продаја Жељка Гаврића, Милоша Дегенека и Његоша Петровића.

(извор/фото: zurnal.rs)

Повезане вести

Leave a Comment