Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

УЕФА укида „балканско правило“. Звезда може на Сарајево и Динамо

Ове сезоне ћемо имати измењене квалификације за Лигу шампиона и Лигу Европе, где ће се изузев плеј-офа за ЛШ, играти само један меч, уз ригорозна правила када је у питању земља домаћин, која се морају поштовати.

Прецизније, за разлику од претходних сезона, када се клубови из Србије нису могли састати са екипама из Хрватске и БиХ, пошто је у Мостару 2007. године дошло до жестоких нереда на трибинама. Од тада УЕФА је увек заобилазила у предгрупама пред жреб да споји српске клубове са ривалима из Босне и Хрватске.

Овога пута, пошто у квалификацијама неће бити публике, промениће се и ово правило, јер нема бојазни од безбедносног ризика. Тако већ у 2. колу квалификација за Лигу шампиона, Црвена звезда може да одмери снаге против Сарајева, а у трећем против Динама из Загреба.

Једини изузетак из „балканског неписаног правила“ УЕФА биће потенцијални дуели клубова из Србије против тимова са тзв. Косова, за које ће важити забрана, а клубови са тзв. Косова такође не могу ни да се састану против екипа из Босне и Херцеговине.

Подсетимо, извлачење парова за прво коло квалификација у Лиги шампиона је 9. августа, док је жреб за друго коло дан касније, 10. августа.

(извор: hotsport.rs)

Повезане вести

Leave a Comment