Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Сваки меч играмо као да је финиш лиге“

Црвена звезда ће у недељу од 18 часова и 30 минута у оквиру 3. кола Суперлиге гостовати Мачви у Шапцу, а оптимиста пред меч је шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић.

Све иде како треба, радимо добро и концентрисани смо за меч у Шапцу. Здравствени билтен је добар, Гаврић, Бен и Боаћи који су вукли повреде још од краја прошле сезоне су сада спремни и конкурисаће за меч. Спремни смо за утакмицу – почиње Станковић.

Шеф стручног штаба нашег тима сматра да су ротације неминовне, с обзиром на густ распоред.

– Оне ће бити нормалне. Знате и сами да постоји ново правило око бонус играча до 21 године, прво крећемо од тога. Потом гледамо ко је спреман, шта желимо од утакмице и какву замисао имамо. Биће ротирања, то је сад већ рутина. Не зависе та “тумбања” тима од тога ко је одиграо слабије, већ сви морају да буду спремни, а очекујем и ментално и физички да буду на нивоу увек. Пре су млађи улазили, а сада ће почињати мечеве. То правило око бонус играча је за мене слатка мука, јер заиста имам талентоване фудбалере. Прихватили смо га, клубови ће више улагати у омалдински фудбал, репрезентација Србије, поготово младе селекције, ће имати више избора и могућности да бирају играче који имају искуство играња сениорског фудбала. За мене је то само изазов, јер имам одличне младе играче.

Не плаши се Станковић киксова на условно речено “мањим” утакмицама.

– Свака утакмица носи ризик. Ово ће бити трећи меч у осам дана. Излазимо из припрема, али спремамо се да не направимо кикс. Знамо како Мачва игра и на основу тога ћемо се потрудити да нас не изненаде, већ да реагујемо правовремено и не проспемо бодове. Неминовно је да се некад киксне, умор, засићење и сви фактори улазе у то, али то прави разлику у великим клубовима. За нас је свака утакмица дерби, идемо бод по бод, сваки је важан. Не гледамо табелу, фокусирани смо на нас. Знамо календар, спремили смо се добро за то. Укалкулисамо смо све, имамо широм ростер, одличне играче. Са великом жељом дочекујемо сваку следећу утакмицу, али титула не може да се освоји у августу.

Говорио је Мистер о спремности и форми играча.

– Бен је одличан био по уласку са клупе у мечу против Радничког. На припремама није играо, али јасно је колико је важан за нас. Не желимо да погрешимо, битно је да се он осећа спремно. Видећу сутра да ли ће почети, има још два дана до утакмице. У сваком случају, да ли од старта или са клупе – он ће бити спреман да одговори захтевима. Што се Канге тиче, нереално је очекивати га у недељу. Кренуо је јуче да тренира, не желим да рескирамо са њим. Причао сам и за Санога тако, трпели смо критике да га сачувамо и сада имамо одличног играча. Разговарао сам са Кангом јуче, изнео му како желимо да изгледа на терену, шта треба да ради и он то савршено разуме. Тандем Катаи – Спиридоновић нам је донео директност и одлучност.

Помно ће мечеве Лиге шампиона пратити Дејан Станковић, јер од дуела Јувентус – Лион и Барселона – Наполи, зависи од које фазе квалификација ће наш клуб стартовати.

Волим да гледам Лигу шампиона. Биће ми чудно да навијам за Јувентус, али шта је ту је. Боље речено, навијаћу да Лион изгуби. Што се тиче домаћинстава и тога где ћемо играти наше утакмице, до нас је стигла информација да уколико се нека земља означи као ризична за ковид 19 вирус, онда ће бити одабран други град домаћина. Нама навијачи праве разлику, ако се игра пред празним трибинама, онда је свеједно где ће то да буде. Знамо наше циљеве – подвукао је Станковић.

The post Станковић: Сваки меч играмо као да је финиш лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment