Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездин дупли бонус за понос

Фудбалски клуб Црвена звезда у својим редовима има шест младих фудбалера и то у свим линијама тима – Страхињу Ераковића, Његоша Петровича, Вељка Николића, Жељка Гаврића, Андрију Радуловића и Николу Крстовића. Како је и Дејан Станковић рекао – имаће слатке муке – јер у се у његовом тиму налазе одлични млади фудбалери спремни да одговоре свим изазовима.

Од ове сезоне важи правило да најмање двојица фудбалера рођених после 1. јануара 1999. године морају бити у стартној постави и да током првог полувремена, у случају принудне или тактичке замене, бонус играча мора такође заменити млади играч.

Вељко Николић је, у прва два кола Суперлига, провео свих 180 минута, па се може закључити да се усталио у везном реду нашег тима. Такође, млади Звездин креативац постигао је један од најлепших погодака на Маракани током ове 2020. године управо у дуелу против Радничког из Ниша. Ни Дејан Станковић није остао имун на партије Вељка Николића па је после утакмице са Нишлијама изнео речи хвале на игру 20-годишњег везиста.

– Он је већ сад озбиљан играч. Често се чује са клупе да га помињем, баш зато што је он наша „машинерија“ и што даје ритам екипи. Перфектан момак, доступан, пун талента и квалитета – рекао је Станковић.

Страхиња Ераковић је на најбољи могући начин дебитовао на суперлигашкој сцени тако што је представљао непремостиву препреку за фудбалере Новог Пазара у првом колу националног шампионата. Одиграо је свих 90 минута и измамио осмех на лицу стручног штаба.

Презадовољан сам Ераковићем, познајем га још из кадетске и омладинске репрезентације. Одушевљен сам његовим напретком. Дебитовао је против Новог Пазара, био је један од најбољих играча на терену, али због ротације неће почети против Радничког. Седамнаест момака из Омладинске школе потписало је професионалне уговоре и сигурно да Ераковић треба да им буде пример како се долази до првог тима Црвене звезде – истакао је Станковић.

Један од играча који се афирмисао још прошле сезоне, Његош Петровић и у новом такмичарској години представљаће важан штраф у везном реду Црвене звезде. Млади дефанзивни везиста у сусрету са Радничким одиграо је 71 минут, а на терену га је заменио искусни Секу Саного.

Такође, у мечу против Нишлија повратак у црвено-бели дрес обележио је Никола Крстовић , који је у финишу утакмице заменио Александра Катаија. Речи хвале имао је и Дејан Станковић за још једног младог момка у ростеру црвено-белих.

– Што се Крстовића тиче, он је будућност клуба, млад играч, много је напредовао у Графичару и сада је сјајна опција за нас. Његових петанест минута од данас је позитиван пример за све, био је добар, као и Ераковић у прошлом мечу. Они треба да се издижу и да верују да могу да успеју у Звезди.

Очекује се да, у наредним утакмицама, шансу добију још два бонус играча – Андрија Радуловић и Жељко Гаврић. Треба напоменути да је Гаврић имао незгодну повреду на крају претходне сезоне и није био дуго у потпуном тренажном процесу, али ће већ од утакмице са Мачвом конкурисати за тим. Момак рођен 2002. године Андрија Радуловић је сигурна будућност клуба и од њега тек треба очекивати потпуну афирмацију јер се ради о једном од најталентованијих младих играча.

The post Звездин дупли бонус за понос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment