Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Кадети сигурни против Графичара

У врло неизвесној утакмици одиграној на теренима иза југа Маракане, успешнији из двобоја изашли су фудбалери Црвене звезде у односу на вршњаке који носе дрес Графичара. Радост тиму Срђана Стојчевског донели су Јован Мијатовић у 69. и Мирко Николашевић у 74. минуту, а одличан отпор пружили су и пулени Николе Ђуровића.

Графичар – Црвена звезда 0:2 (0:0)

Судија: Александар Анђелић.

Стрелци: Мијатовић у 69. и Николашевић у 74. минуту

Графичар: Китановић, Петровић, Жакнић, Бековић (од 72. Илић), Граоња, Мелентијевић, Веселиновић (од 80. Марковић), Огњеновић (од 86. Стојковић), Бошковић (од 75. Сандуловић), Матић (од 58. Ракић), Кахвић.

Црвена звезда: Маринковић, Митић (од 62. Миладиновић), Лековић, Марић, Стојсављевић, Вукичевић, Ђурић (од 68. Видојевић), Радоњић (од 51. Брајић), Мијатовић, Николашевић (од 75. Лолић), Бубањ (од 51. Ракић).

Жути картони: Жакнић (Графичар).

Затресла се пречка гола Графичара на старту меча. Опробао је Радоњић ударац са више од двадесет метара, али само погодио оквир Китановићевог гола. Узвратили су домаћи у 8. минуту преко Жакнића који је одлично шутирао главом после корнера, али је Марић са гол-линије успео да избаци лопту. Десет минута касније се затресла пречка и Маринковићевог гола кад се Бошковић нашао испред њега у изгледној прилици.

Био је на висини задатка Маринковић у два наврата у 32. минуту. Прво је Огњеновић изашао пред њега, а потом је и Бековић главом шутирао, али је феноменално интервенисао голман рођен 2005. године. Претили су пулени Срђана Стојчевског после прекида преко Ђурића, али његов ударац главом из 36. минута је завршио у рукама Китановића. Три минута касније је и Бубањ прекомбиновао у казненом простору домаћих после одличног паса Николашевића, а Огњеновић је био неко од кога су све акције Николе Ђуровића кретале. У последњим секундама првог дела игре су могли фудбалери Графичара да дођу до предности, али је Кахвић после корнера погодио стативу.

Наставио је Кахвић да прети голу Црвене звезде, па је у 55. минуту после окрета сјајно шутирао, али је Маринковић још једном парадом успео да заустави ударац. Ипак, први погодак на мечу виђен је у 69. минуту када се Мијатовић одлично снашао у казненом простору Графичара и погодио даљи угао Китановићевог гола. Наставили су силовито пулени Срђана Стојчевског, па је Николашевић у 74. минуту искористио непажњу одбране домаћих и удвостручио предност. Могао је и Ракић у два наврата да погоди мрежу тима који предводи Никола Ђуровић, али је остало коначних 2:0 за Црвену звезду.

The post Кадети сигурни против Графичара appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment