Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Икановић и Бачанин за нову победу омладинаца

Одлично су у нову такмичарску сезону ушли омладинци Црвене звезде, јер су и данас на теренима наше Омладинске школе савладали Графичар резултатом 2:0. Радост Марку Неђићу донели су Душан Икановић у 5. и Матеја Бачанин у 45. минуту меча, а добар отпор пружили су и пулени Дејана Симића.

Графичар – Црвена звезда 0:2 (0:2)

Судија: Милош Живановић.

Стрелци: Икановић у 5. и Бачанин у 45. минуту.

Графичар: Гучмазов (од 53. Василов), Нинковић, Бјелановић, Ћурић, Б. Пецарски (од 57. Д. Пецарски), Стојановић (од 61. Рамовић), Ковачевић, Пешовић, Стојковић, Глушчевић (од 61. Хуанг) Винтоњи (од 61. Бојовић).

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски (од 76. Лазић), Ђурић, Петровић, Икановић, Пантић (од 76. Боровић), Ћурић, Станковић, Ј. Митуљикић (од 46. Н. Митуљикић), Стојановић (од 46. Кнежевић), Бачанин (од 46. Лазетић).

Дошли су омладинци Црвене звезде до раног вођства већ у петом минуту. Искористио је Икановић недостатак комуникације у дефанзивној линији домаћих и прецизним ударцем са леве стране матирао Гучмазова. Затресао је и Стојановић пречку из слободног ударца у 14. минуту и најавио тоталну офанзиву пулена Марка Неђића. Седам минута касније је и Ћурић сјајно прошао и проиграо Стојановића, али су успели дефанзивци Графичара да спрече луцидног везисту да удвостручи предност. Имали су и Станковић и Стојановић у 30. минуту две сјајне прилике, али је Гучмазов био на висни задатка.

С друге стране – највише је претио Глушчевић. Управо је он био централна фигура акције у 39. минуту када је Пешовић центрирао, а брзоноги крилни нападач главом шутирао тик поред стативе гола који чува Ћопић. Ипак, успели су до краја првог дела игре да удвоструче предност пулени Марка Неђића. Захватио је Стојановић лопту маказицама, лопта је стигла до Ћурића, а он је проиграо Бачанина који из петерца шаље лопту у мрежу.

Наставили су тамо где су стали и у другом делу игре, иако је Неђић заменио нападачки трио већ на полувремену. Претио је Станковић у 60. минуту када је снажно шутирао преко гола. Конкретну прилику имао је и Боровић у 76. минуту када је са ивице казненог простора шутирао тик поред стативе гола домаћих. Могао је и свежи Лазетић да се упише у стрелце у 85. минуту када је сјајно пробио по десној страни и снажно шутирао, али се Василов још једном истакао и одбранио покушај талентованог нападача. Узвратили су и гости преко Бојовића у последњим секундама меча, али је ударац хитроногог нападача са десетак метара завршио тик поред стативе.

The post Икановић и Бачанин за нову победу омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment