Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеНајновијеФудбал

Поповићеви прваци света: „Био нам је као отац“

Вест о смрти Владице Поповића брзо је стигла и до његових некадашњих фудбалера које је предводио у свом успешном тренерском мандату на клупи Црвене звезде.

Један од играча који су били у тиму Црвене звезде у финалу светског клупског првенства у Токију Влада Стошић открио је да је по свом некадашњем тренеру добио име.

Неизмерно сам тужан. Владица је свима нама био учитељ, отац, друг, великан и пример за рад, дисциплину, одговорност и оданост. Мало људи зна да сам ја добио име по њему, јер је он мом оцу био идол. Ово је велики губитак за Црвену звезду и срп ски фудбал. Нека му је вечна слава и хвала – истакао је Влада Стошић.

Илија Најдоски је важио за једног од главних играча у тим златним годинама нашег клуба, а не крије да је много научио управо од тадашњег шефа стручног штаба Владице Поповића.

Био је велики играч и професионалац. Тренер који је већ тада форсирао модел модерног фудбала који се и данас игра, али је изнад свега био сјајан човек. Као играч ја бих душу дао за такву личност. Био нам је као отац. Пуно сам научио од њега, а највише како се постаје поштен и племенит човек. Нека му је вечна слава – рекао је Најдоски.

Комеморација у част Владице Поповића биће одржана у четвртак 13. августа у Медија центру стадиона “Рајко Митић” од 10 часова, а сахрана на Новом гробљу од 12 сати и 30 минута.

The post Поповићеви прваци света: Био нам је као отац appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment