Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Бен међу 10 најбољих европских стрелаца Звезде

Ел Фарду Бен приказао је феноменалну игру на утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона и постигнутим хет-триком био је један је од најзаслужнијих због којих је наш клуб дошао до прве победе у европским дуелима ове сезоне. На тај начин нападач црвено-белих направио је искорак на листи најбољих Звездиних стрелаца у Европи.

Нападач Црвене звезде постигавши поменуте голове уписао је свој осми, девети и десети погодак у интернационалним утакмицама, уједно 50, 51. и 52. гол у црвено-белом дресу. На тај начин Бен је заузео десето место на листи стрелаца у европским такмичењима у историји нашег клуба и стао раме уз раме са легендама Милошем Шестићем и Бошком Ђуровским, престигавши Дејана Савићевића који је постигао девет голова за наш клуб у европским дуелима.

Голгетер Црвене звезде првенац у европским утакмицама постигао је на стадиону “Рајко Митић” 2018. године у победи нашег клуба против Спартакса у реванш утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона. Недуго затим већ у осмом минуту дуела против екипе Судуве момак пореклом са Коморских острва уписао је још један погодак и најавио одличне партије у европским такмичењима.

Нерешива енигма био је Бен 2018. године за сваког противника који се нашао на путу Црвене звезде до групне фазе најелитнијег европског такмичења, па је наредна два гола постигао у обе утакмице које је наш клуб одиграо у трећем колу квалификација против екипе Спартака из Трнаве.

Уследила је драма у којој су наши момци изборили пролазак у групну фазу Лиге шампиона. Невероватна утакмица на гостовају против Салцбурга у којој се наш тим вратио у живот управо головима Ел Фарду Бена који је за два минута успео да упише исто толико погодака, изједначи резултат и доведе до једног од највећих успеха у новијој историји нашег клуба.

Специјалац Црвене звезде у квалификационим дуелима, наставио је са одличним партијама и у групној фази Лиге шампиона уписавши се у листу стрелаца на гостовању екипи Наполија.

Већ наредни изазови биће прилика да наш нападач повећа свој конто на листи Звездиних најбољих стрелаца у европским дуелима и изједначи се са Станиславом Карасијем на седмој позицији.

Листа Звездиних стрелаца у европским такмичењима

Зоран Филиповић 28

Бора Костић, Душан Савић 20

Никола Жигић 17

Дарко Панчев 14

Ричмонд Боаћи 12

Станислав Караси 11

Милош Шестић, Бошко Ђуровски, Ел Фарду Бен 10

The post Бен међу 10 најбољих европских стрелаца Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment