Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Пролетер Нови Сад

Изабраници Дејана Станковића, после успешног првог корака у Европи, настављају поход ка шампионској титулу сутра од 18 часова на стадиону “Карађорђе” против новосадског Пролетера.

Фудбалери Црвене звезде одлично су започели нову сезону. Четири меча и четири победе у националном шампионату, као и тријумф у првом колу квалификација дају ветар у леђа нашем тиму. Нови изазов је екипа Пролетера која такође нема пораз у Суперлиги у прва четири кола и дочекује наш тим после ремија са Металцем (1:1).

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против екипе са Слане баре, који своје утакмице игра на стадиону Војводине, до сада смо се сусрели само шест пута и имамо максималан учинак од шест победа уз гол разлику од 14:1.

Први сусрет београдских и новосадских црвено-белих био је 25. септембра 2013. године у Купу Србије када је наш тим славио резултатом 3:0 у Новом Саду головима Абиоле Дауде два пута и Нејца Печника.

Последњи меч између Звезде и Пролетера одигран је у ппоследњем колу прошле сезоне 20. јуна ове године и завршен је победом екипе Дејана Станковића резултатом 2:1. Голове су постигли Матео Гарсија и Милан Гајић.

БУДИ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Директан пренос утакмице против Пролетера можете пратити на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на сваком мечу из минута у минут, као и на званично Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

У прва четири кола Црвена звезда је једини тим који има максималан учинак од четири победе уз гол разлику 12:2. Такође, Дејана Станковића радује и податак да су његови пулени наместили нишанске справе и у европским такмичењима, с обзиром на то да је Европа испраћена са Маракане са пет голова у мрежи. Тим са Слане баре има учинак од две победе и два ремија уз гол разлику 6:2 и налазе се на 9. позицији.

РЕЧ НЕНАДА МИЛИЈАША

Очекивања пред меч изнео је Ненад Милијаш, помоћни тренер, који истиче да је фокус управо на том сусрету, упркос чињеници да је наш клуб у циклусу утакмица које се играју на три дана.

Гостовање између два европска дуела је увек тешко. Пролетер је одиграо неколико добрих и чврстих утакмица, поготово код куће. Ниједан меч није лак, увек имамо посебну припрему за противника и свесни смо да је сваки бод битан на путу до освајања титуле. Трудимо се да играче фокусирамо на то да размишљају о Пролетеру, иако ј е донекле и нормално да размишљају о европским утакмицама. Верујем да ћемо доћи до циља – истакао је Милијаш.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази искусни Никола Петрић. Кључеви одбране поверени су Митровићу, као и Леандру и Андрејевићу. У везном реду су бивши фудбалер Партизана и Рада Бранислав Јовановић, као и Бацановић. У шпицу Пролетера налази се Милан Миросављев, као и Филип Кнежевић. За сада најбољи стрелац екипе је млади Виктор Живојиновић, летње појачање из Вождовца.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар утакмие Пролетер Црвена звезда је Драган Чоловић из Рашке. Помагаће му Немања Петровић и Матија Олајош Нађ.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак, 21. август:

ТСЦ – Металац од 19 часова.

Субота, 22. август:

Чукарички – Бачка од 19 часова;
Јавор – Радник од 19 часова;
Спартак – Раднички Ниш од 19 часова;
Партизан – Инђија од 19 часова и 30 минута.

Недеља, 23 август:

Напредак – Војводина од 17 часова и 30 минута;
Вождовац – Златибор од 19 часова;
Мачва – Нови Пазар од 19 часова;
Младост – Рад од 19 часова.

The post У сусрет противнику – Пролетер appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment