Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши крећу из нишког „Чаира“

Иза рукометаша Црвене звезде је изузетно турбулентна сезона у којој је и опстанак у елитном рангу српског рукомета био доведен у питање. Ипак, доласком новог тренера Жикице Милосављевића нашим клубом су почели да струје неки нови ветрови што се одразило и на резултате. На крају, услед добро познатих разлога сезона није окончана на терену, а за нову сезону елитни ранг је проширен на клубова што је проузроковало и промену система такмичења.

Рукометна АРКУС лига за сезону 2020/21 биће одиграна у две групе са по осам клубова. Након двокружног бод система по четири најбоље пласиране из сваке групе наставиће борбу за титулу, док ће остали тимови кроз плеј-аут покушати да се спасу селидбе у нижи ранг. Екипа Црвене звезде сврстана је у групу „Б“ заједно са екипама шабачке Металопластике, Железничара 1949 из Ниша, Новог Пазара, Рудара из Костолца, Шамота 65 из Аранђеловца, београдског Обилића, а последњи учесник биће представник Супер „Б“ лиге (исток-запад).

Нову сезону црвено-бели ће започети гостовањем у нишком „Чаиру“ где ће се састати са екипом Железничара 1949, а меч је на програму 3. или 4. октобра. Први меч на домаћем паркету пулени Жикице Милосављевића одиграће у оквиру 2. суперлигашког кола када ће дочекати суперлигаша из Новог Пазара.

– АРКУС лига, група „Б“ – распоред:
1. коло: Железничар 1949 – Црвена звезда
2. коло: Црвена звезда – Нови Пазар
3. коло: Рудар Костолац – Црвена звезда
4. коло: Црврна звезда – Шамот 65
5. коло: Обилић – Црвена звезда
6. коло: Члан Супер „Б“ лиге (исток-запад) – Црвена звезда
7. коло: Црвена звезда – Металопластика

Треба напоменути да ће упражњено место попунити прошлосезонски члан Супер „Б“ лиге (исток-запад), а то ће бити или екипа Радничког 1964 из Крагујевца или екипа Хајдук Вељка из Неготина.

Повезане вести

Leave a Comment