Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда никад боља на листи УЕФА

Феноменални резултати које бележимо у европским такмичењима у последњих неколико сезона су допринели томе да Црвена звезда у овом тренутку има највећи коефицијент на УЕФА листи у историји нашег клуба.

Црвена звезда је победом над Тираном у Албанији и пласманом у треће коло квалификација за Лигу шампиона стигла до 25.000 бодова, што је до сада невиђен подухват када говоримо о нашем клубу, од када се рачуна тај коефицијент. До сада смо највише бодова имали у сезони 2002/03, укупно 22.915, али ове такмичарске године је то надмашено.

Коефицијент се рачуна на основу пет последњих сезона, а с обзиром на то да се следеће године из те рачунице бришу резултати из такмичарске сезоне 2015/16 у којој је Црвена звезда освојила 1.50 бодова, а да смо победама над Европом и Тираном обезбедили 2.50 бодова, јасно је да нас очекује напредак на УЕФА листи.

Уз то смо и на 55. месту УЕФА листе, што је најбољи пласман српских клубова још од 1995. године. Тиме смо се изједначили са Лестером и Андерлехтом, а иза себе остали европске великане попут Милана, Спартака из Моксве, ПСВ-а и друге. Подсетимо, Црвена звезда је 1991/92 била трећа на УЕФА листи, што је до сада најбољи пласман нашег клуба, што се стриктно позиције тиче, али не и броја бодова.

Сви ови резултати које наш клуб бележи доприносе и напретку домаћег фудбала. Србија се тренутно налази на 19. месту УЕФА листе што се тиче броја бодова које државе на основу учешћа клубова у европским такмичењима освајају. Уколико Црвена звезда настави као до сада, није немогуће да у наредним годинама, Србија има два представника у Лиги шампиона.

С обзиром да наш тим још увек учествује у квалификација за Лигу шампиона, верујемо да ће тај коефицијент, као и позиција на УЕФА листи све више расти.

The post Звезда никад боља на листи УЕФА appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Delija Mp авг 28, 2020 at 18:53

Najbolji plasman na UEFA rang listi je prvo mesto, koje je nas klub drzao od 91′ nakon osvajanja pa do 92′ nakon sankcija.
Redivno sam kupovao Tempo koji je u svakom broju objavljivao rang listu. Secam se kao danas da smo dugo drzali prvo mesto

Reply

Leave a Comment