Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКартингНајновијеОстало

Одлични резултати Звездиних возача у Аустрији

Прошле недеље одржана је међународна картинг трка у Аустрији на стази „Speedworld“ у Бруку која се бодовала за ЦЕЗ и Спорт Стил Куп.

На овим такмичењима је огромна конкуренција где се у класама такмичи велики број возача који долазе из читаве Европе.

Наш клуб је представљало четири такмичара и то Урош Богданић и Лука Малбаша у класи Ротакс микро, Андреј Петровић у класи Ротакс јуниор и Никола Тошић у класи Ротакс сениор.

Урош Богданић је у квалификацијама имао седмо време на старту, међутим у самој трци је у једном контакту са конкурентима пао на последњу позицију и на крају успео да стигне до 14-ог места у пред финалу, 13-ог у финалу и 11-ог у супер финалу.

Лука Малбаша је је имао нешто лошију позицију на старту у односу на Уроша, па је кренуо са 9. места и ту позицију је и задржао до краја трке у пред финалу, док је у финалу завршио као осми, а у супер финалу био је шести.

Андреј Петровић је био доста добар и у квалификацијама када је заузео шесто стартно време. Пред финале је прошао кроз циљ као 4. а тако је завршио и финале, док је у супер финалу заузео 5. место.

Никола Тошић је у класи сениор имао 10. стартну позицију од 30 возача на стази. У пред финалу напредовао је за три позиције и трку завршио као седми. У финалу је био још бољи и кроз циљ прошао као четврти, а супер финалу је заузео 8. место. Укупно пето место у генералном пласману.

Следећа картинг трка се вози у Београду на стази Ада Хуја 5. и 6. септембра 2020. године за првенство Србије и ЦЕЗ такмичење.

The post Одлични резултати Звездиних возача у Аустрији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment