Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинци и кадети спремни за вечите дербије

Прво ће кадети у суботу од 10 часова, а потом и омладинци од 19 сати, истрчати на терене наше Омладинске школе и одмерити снаге са вечитим ривалом. У црвено-белом табору провејава оптимизам пред мечеве 8. кола шампионата.

Наши омладинци су лидери на табели. Освојили су 19 бодова на седам утакмица, што је за пет више од вечитог ривала. Марко Неђић верује да његови изабраници могу до победе у суботу, чиме би још једном утврдили да су далеко најквалитетнији тим у лиги.

Показали смо у уводним колима да упркос томе што смо најмлађи, можемо да се надигравамо са старијима. Против нас сви имају додатни мотив, што је одлично за развој деце. Прихватамо улогу фаворита, јер ми смо Црвена звезда, највећи клуб на овим просторима. Никад не размишљамо о противнику, већ само о нама и нашој игри, а тако је и што се тиче дербија. Пре годину дана смо савладали вечитог ривала резултатом 4:0, била је то сјајна утакмица, волео бих да се исход понови. Очекујем добру игру мојих изабраника, а мислим да превагу управо може да донесе наш стил фудбала, који је другачији од онога што остале екипе у лиги играју. Наравно и феноменална атмосфера и другарство које нас краси. Жалим само што ће се утакмица играти без публике, али такве су околности и морамо да их прихватимо – подвлачи Неђић.

Звездини кадети се налазе на петом месту са 16 освојених бодова из седам утакмица (бод мање од Партизана), али треба узети у обзир да су далеко најмлађи у лиги, уз две измешане генерације, као и да их је Срђан Стојчевски пре три месеца тек преузео. Победа у мечу који је на програму у суботу од 10 часова би била психолошки и више него значајна.

Резултатски смо промењиви, али што се игре тиче имамо континуитет и идемо узлазном путањом. Против Војводине смо изгубили, али смо тимски били константни. Морамо индивидуалну одговорност да подигнемо на виши ниво, да би се то резултатски испратило. Што се дербија тиче, знамо шта се очекује. Биће пуно емоција, набоја, обе екипе желе победу и имају квалитет, ко буде убедљивији у та два сегмента тријумфоваће. Ако играчи буду спроводили све оно што договоримо, верујем у победу. У психолошком смислу би нам она значила, али све и да не тријумфујемо, дечаци ће имати потпуну подршку да наставе са радом – истиче Стојчевски.

The post Омладинци и кадети спремни за вечите дербије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment