Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновије

Нови почетак, исти циљеви

Црвено-беле кошаркашице за нову сезону припремају се у хали „Баскет сити“.

Екипа је комплетна, протекла је друга недеља припрема. Након одрађених тестова на вирус ковид-19, који су били негативни, од почетних дана је комбинован базични рад са радом на техничко-тактичкој припреми, уз опрезност како би се смањио ризик од повреда у наредном периоду услед дуге паузе.

Следеће недеље нас очекују и прве контролне утакмице, а затим и учешће на турниру „Бранко Бане Милачић“ у Нишу, у организацији УЖКК Студент.

Тренер Драган Вуковић ће у новој сезони имати на располагању веома перспективан, али и подмлађен тим. Нове чланице су кадетска репрезентативка и једна од најталентованијих играчица Европе Ана Милановић (Леотар03 Требиње, 2005), Јелена Каписода (Рудар Угљевик, 1999) и Лара Бошњаковић (2001).

Црвену звезду су током лета напустиле Милина Мишељић и Маријана Зукановић које су постале нове играчице ЖКК 021 из Новог Сада, Марта Вуловић (Триглав), Марта Митровић (Арт Баскет), Нина Тешић (Раднички КГ), Тамара Чубра и Ђурђина Ђокић (Карабурма).

Прва женска кошаркашка лига Србије стартује 26/27. септембра, а последње 22. коло регуларног дела заказано је са 6/7. март 2021. године. У 1.колу новог шампионата Црвена звезда ће дочекати Раднички из Крагујевца.

У новој сезони ККЖ Црвена звезда ће учествовати у ЖКЛС и Купу Милана Циге Васојевића.

The post Нови почетак, исти циљеви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment