Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДербиМлађе категоријеНајновијеФудбал

Пораз омладинаца у дербију

Наши бисери су поражени у вечитом дербију у оквиру осмог кола Омладинске лиге Србије. Резултат је био 2:1 за Партизан, а једини погодак за тим Марка Неђића постигао је Матеја Бачанин.

Црвена звезда – Партизан 1:2 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Новица Анђеловски.

Стрелци: Бачанин у 44. минуту за Црвену звезду, а Штулић у 5. и Јовић у 63. минуту за Партизан.

Црвена звезда: Ћопић, Деспотовски (од 88. Лазић), Ђурић, Крстић, Петровић, Ћурић, Станковић, Бранковић (од 73. Ј. Митуљикић), Кнежевић (од 82. Стојановић), Бачанин (од 71. Н. Митуљикић), Лазетић (од 55. Пантић).

Партизан: Гочманац, Бојат, Грковић, Станковић, Ђорђевић, Пурић, Влаховић (од 73. Јовановић), Рашковић, Петровић (од 73. Илић), Штулић (од 88. Миловановић), Јовић (од 90. Стојановић).

Жути картони: Пурић, Миловановић (Партизан).

Брзо су гости дошли до вођства, већ у петом минуту преко Штулића који је сигурном реализацијом довео црно-беле до предности. Покушао је Станковић у 13. минуту да узврати, али је Гочманац одбранио оштар ударац нашег везисте.

Имао је Бачанин две феноменалне прилике у размаку од пет минута. Прво је у 23. минуту волеј-ударцем завршио акцију, а потом је са неколико метара шутирао, али у оба случаја лопта је завршила поред гола. Штулићева статива је била увертира у још једну сјајну шансу за Бачанина. Играо се 31. минут када је наш нападач шутирао на празан гол после неспоразума одбрамбених играча ривала, али је Бојат успео да га изблокира у последњем тренутку.

Исплатила се упорност Бачанину у 44. минуту. Кнежевић је сјајно шутирао, Гочманац је одбио лопту, али право до нашег нападача који је поравнао резултат.

Шутирао је Кнежевић на старту другог полувремена и најавио иницијативу наших фудбалера. Најбољу прилику на мечу за наш тим је имао Лазетић, а играо се 56. минут. Центрирао му је Петровић оштро, наш нападач се “поклонио” и шутирао, иако је лопта била већ виђена у голу, завршила је поред стативе.

Кнежевић је био непрестана претња по гол црно-белих, па је и у 61. минуту шутирао оштро, али је лопта отишла поред гола. Ипак, гости су из практично једине шансе у другом полувремену поново дошли до вођства, овог пута је Јовић био стрелац, а играо се 63. минут. Претили су Неђићеви пулени до краја меча преко свежих Митуљикића, али су ипак били дефанзивци ти који су имали две феноменалне шансе за поравнање. Прво је Крстић у 82. минуту шутирао ногом преко гола после корнера, а онда је Лазић у последњим тренуцима меча у гужви стигао до лопте, али резултат на семафору се није мењао.

The post Пораз омладинаца у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment