Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Media day КК Црвена звезда мтс

КК Црвена звезда мтс одржао је у недељу у сарадњи са Евролигом свој редовни „Media day“ у хали „Александар Николић“.

Том приликом осим материјала који ће бити коришћени током целе такмичарске сезоне 2020-2021, послужио је и за званично представљање новог дреса КК Црвена звезда у такмичарској сезони 2020-2021, а за припаднике медија, којих ове године, нажалост није било у хали што је била пракса у прошлости, због пандемије вируса Ковид – 19 одржана је и онлине конференција на паркету хале „Александар Николић“.

Присутни су били сви играчи, осим Лендрија Нока који нажалост неће носити црвено-бели дрес наредне сезоне, а медијима (који су слали своја питања претходних дана путем мејла) обратио се прво тренер Саша Обрадовић:

Пријале су нам припреме на Копаонику. Могу само да захвалим свима што су нам обезбедили добре услове за рад. Задовољан сам мотивацијом и посвешћеношћу свих играча, јер је тако и мој посао био лакши, јер су сви показали велику вољу и жељу за радом и напретком. Урадили смо велики део посла, међутим, прави испити тек долазе. Прво на припремним турнирима који нас чекају, затим и током сезоне. Сви изазови постајаће све тежи како време буде пролазило, али показаће нам колико је рад који смо спроводили досад имао ефекта“, изјавио је први тренер црвено-белих који је одговорио ин а питање о могућим новим аквизицијама у наредном периоду:

Ситуација на тржишту јесте прилично отворена и сваки евролигашки тим има велике амбиције, баш као и ми. Зато сви ми треба да пратимо стање, мада је јасно да у новонасталим околностима ником није лако, како клубовима, тако играчима и тренерима. Тренутак је тежак за све, па и нас. Ово је добар изазов за екипу, јер ћемо видети ко ће ући у тим, ко ће изаћи из њега… Пратићемо дешавања током сезоне, трудићемо се да будемо добро обавештени и реагујемо правовремено ако за то буде било потребе“.

Почетак сезоне заказан је за 2.октобар. Међутим, и даље влада велика неизвесност да ли ће све кренути на време и под којим околностима.

Да, помињу се различите приче, али ми ћемо да се трудимо да радимо добар посао и чекаћемо информације. Треба бити спреман на све варијанте. Како је нама, тако је и другима“.

Једно од питања новинара упућено првом тренеру црвено-белих односило се на Огњена Кузмића који је у претходне три сезоне имао неколико озбиљних повреда. Међутим, Обрадовић каже да се већ назиру обриси старог Кузме.

Генерално сам очекивао да се врати јачи после свих проблема које је имао. Показао је позитивну енергију, труд, вратио се онај стари Кузмић и имам великих очекивања од њега“.

Центар је и сам упитан о својој форми додао да је спреман и да нема дилеме да ће бити на нивоу. Своју спремност оценио је “десетком”.

Црвену звезду већ од 8. септембра припремни турнир „Глорија куп“ у Анталији, на којем ће поред Звезде учешће узети евролигаши Ефес, Фенербахче и Химки, као и тимови из ФИБА Лиге шампиона: Галатасарај, Тофаш, Каршијака и Турк Телеком. Први меч црвено-бели ће одиграти у среду против Турк Телекома.

Очекујем да напредујемо даље, да се искристалишу улоге. На добром смо путу, долазе нам јаки противници и искористићемо време да подигнемо енергију и спремно дочекамо сезону“.

Капитен Бранко Лазић о припремама за нову сезону:

Ако узмемо у обзир да смо сезону завршили у марту и да од тада практично нисмо имали ниједан озбиљан тренинг, ни рад све до почетка припрема, ово је дефинтивно једно од тежих окупљања које сам имамо досад. Припреме код Саше Обрадовића разликују се у односу на друге, између осталог, просто и из разлога што је ово нови стручни штаб, што се још сви упознајемо кроз тренинге и рад, али има и ствари које се разликују у односу на претходне тренере “.

Марко Симоновић је по трећи пут обукао црвено-бели дрес:

Вратио сам се трећи пут, а као што сам рекао и када сам одлазио прошли пут, честитам свима у клубу што Црвену звезду стално дижу на виши степеник. Клуб константно напредује. Видећемо како ће сезона ићи, ми се припремамо за јаку и тешку сезону“.

Симоновић је неко ко је најискуснији у овом тиму, али и и зна тежину дреса који носи.

Као неко ко је најискуснији овде улога ће ми бити да помогнем најмлађима, али и странцима, да схвате шта је Црвена звезда и колики притисак носи. На нама је да се увек боримо за титуле, сви треба да играмо за тим јер имамо исти циљ“.

Џордан Лојд стигао је са епитетом једног од најбољих стрелаца Валенсије и Ендеса лиге, у Црвеној звезди очекује да надогради своју игру.

Причао сам много с Лорензом Брауном о Црвеној звезди. Ми смо другари од детињства, а о Звезди, екипи и саиграчима рекао ми је много тога лепог. Верујем да ћу моћи да покажем много више него у Валенсији, поготово у одбрани и дистрибуцији лопте“.

Трансфер Корија Волдена као најбољег играча Партизана, који је стигао међу црвено-беле означен је и као трансфер овог прелазног рока и целог лета. Према Коријевим речима, у Црвеној звезди је добио шансу да игра кошарку на вишем нивоу.

Хтео сам да играм на вишем нивоу, да покажем своје таленте у Евролиги, имао сам шансу да дођем и искористио сам је. Играо сам против доста данашњих саиграча, све су то добри момци“, рекао је Волден.

КК Црвена звезда мтс у наредном периоду објавиће обиман материјал са медија дана који је одржан у складу са свим здравственим протоколима због пандемије вируса Ковид-19, на свим својим друштвеним платформама.

The post Media day КК Црвена звезда мтс appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment