Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

Доминантна Звезда на сениорском Првенству Србије

Првенство Србије за сениоре у Новом Пазару обележио је викенд за нама уз узбудљиве и изненађујуће наступе звездиних атлетичара.

Првог дана такмичења уследило је и прво изненађење. Лукић Ања истрчала је трећи резултат свих времена у Србији. Време од 13.34 секунди је само 15 стотинки спорије од националног рекорда у дисциплини 100 метара препоне. Наредну прилику за још успешнији резултат имаће на Првенству Балкана у Румунији, које се одржава 19. и 20. септембра.

Континуирану доминацију на 100 метара наставила је Милана Тирнанић. Од изласка из блока до проласка кроз циљ није се доводила у питање титула националне шампионке. Победничко време износило је 11.72 секунди. Бронзану медаљу за Црвену звезду на 100 метара освојила је Тамара Вулетић, најбољим резултатом ове сезоне са 12.29 секунди.

Узбудљива трка виђена је на 400 метара за сениорке у којој је победила Тијана Јапунџић са 56.34 секунид. Међутим борба која је трајала до последљег центиметра циља између Катарине Сирмић и Дајане Петковић за бронзану медаљу пробудила је ишчекивање код публике за резултат фото-финиша. Обе су истрчале 57.07, али је једна хиљадитинка донела је предност Петковићевој.

Дајана Петковић освојила је и бронзану медаљу на 800 метара, иако јој је храбар пролазак кроз циљ резултирао пад и огреботине, временом 2:18.98.

Изгледа да је прошлонодељни наступ на Првенству Србије за јуниоре/ке Стефану Михајлову било само загревање за наступ на сениорском. Такмичење је завшио са две бронзане медаље и два лична рекорда. На 100 метара Стефан је истрчао 10.85, а на 200 метара 21.80. Уколико настави са подизањем форме, несумњиво га очекује успешно Првенство Балкана у Турској, будући да је добио позив селектора за наступ.

Ништа мање није била занимљива трка на 400 метара за сениоре, где су од друге до шесте позиције били атлетичари у црвено-белим дресовима.

Сребрну медаљу освојио је Иван Марковић са 48.60, док је Милош Радојковић био 26 стотинки иза њега освојивши бронзу. Јуниорски првак Србије у овој дисциплини, Стефан Каљуш, са новим личним рекордом и првом трком испод 50 секунди био је четврти са 49.96 секундни.

Сигурну победу на 5000 метара постигао је Милош Милосављевић у времену 15:31.14, док је сребро освојио на 3000 метара стипл са 9:44.90.

На постољаима за 400 метара препоне за сениоре сва три атлетичара била су у звездиним дресовима. Титулу сениорског првака одбранио је Милош Марковић у времену 54.94, Никола Ковачевић након прошлогодишње бронзе, овај пут је освојио сребро са 55.41, док је Сергеј Савић био трећи у времену 55.81 секунди.

Скакачке дисциплине

Прве скокове у летњој сезони направио Јасмин Халили у скоку увис. Након проблема са повредама, висина од 2.11 донела му је титулу најбољег у Србији.

Стахиња Јованчевић, објединио је титуле у дворани и на отвореном у скоку удаљ. Нову шампионску титулу освојио је скоком од 7.69 метара.

Низ скокова преко шест метара наставила је Сара Лукић. Даљином од 6.07 метара освојила је бронзану медаљу у јакој конкуренцији у коку удаљ.

Бацачке дисциплине

Сребо, лични рекорд и даљина од 18.43 метара за Вељка Недељковића у Новом Пазару.

Изненађење у бацању кладива већ неколико последњих година не допушта Александра Ивановић. Готово у свим покушајима имала је даљине преко 50 метара, а најдаље је кладиво летело до 51.45 метра.

Млада Станић Зорица уз само два исправна хитца дошла је до прве титуле сениорске националне победнице. Даљина од 12.67метара у четвртој серији јој је донела златну медаљу.

The post Доминантна Звезда на сениорском Првенству Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment