Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Састанак безбедности Евролиге и велико признање за Црвену звезду

Састанак комесара за безбедност свих клубова Евролиге, одржан је путем видео линка у уторак, као део годишње радионице, али и припрема за предстојећу сезону кроз боље упознавање и размену искустава.

Након презентације представника Евролиге о свим пословним и безбедносним моделима (операцијама) клубова који ће бити знатно другачији и захтевнији током пандемије вируса Ковид-19 .

КК Црвена звезда мтс том приликом добио је још једно велико признање, пошто је представник црвено-белих Вук Стевановић (комесар за безбедност КК Црвена звезда мтс) добио прилику и част да информише све остале клубове о моделу који је наш спровео прошле сезоне. Тај модел организације утакмице је препознат од стране Евролиге као модел који је направио највећи напредак од свих клубова у Евролигашкој породици, и према речима Едуарда Скота модел Црвене звезде је прави пример на који треба да се угледају и остали клубови Евролиге и Еврокупа.

Својеврсни “Case study” КК Црвена звезда и презентација су показали у пракси како се могу развијати решења за превазилажење и превенцију врло специфичних изазова и проблема који настају пре, током и по завршетку утакмице.

– Безбедност свих учесника и посетилаца једне Евролигашке утакмице је најважније питање, тако да су ова врста састанака, умрежавање између клубова и размена искустава неопходни. Наш клуб има огроман број навијача који подржавају клуб на веома специфичан начин дајући нам додатну снагу да побеђујемо у утакмицама које играмо у Београду. С друге стране, претходних сезона имали смо више повреда дисциплинског правилника ЕЛ, те је Клуб, у сезони за нама, имао изазов да искорени одређене лоше навике. Кроз свакодневну комуникацију са навијачима, директно путем састанака, или индиректно (преко наших друштвених мрежа, дружења са играчима…) уз огромну подршку Евролиге, и захваљујући сарадњи са редарском службом и полицијом, направили смо огроман напредак у безбедносним и организационим аспектима сваке утакмице – рекао је комесар за безбедност црвено-белих Вук Стевановић.

КК Црвена звезда мтс очекује изузетно тешка сезона, додатно компликована и због пандемије вируса Ковид-19. Зато ће клуб у наредном периоду осим свих сигурносних аспеката, имати обавезу да имплементира и Ковид правилнике прописане од стране Републике Србије и Евролиге.

О свим наредним корацима везаним за та питања, клуб ће благовремено обавестити јавност.

The post Састанак безбедности Евролиге и велико признање за Црвену звезду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment